U Staroj oštariji u Buzetu

Obilježen početak sezone crnog ljetnog tartufa. Poglede je najviše privlačio kapitalac pronađen između Motovuna i Pazina

Poglede je najviše privlačio crni tartuf kapitalac, džoker težak 700 grama, pronađen između Motovuna i Pazina. Prvi ga je na tjesteninu naribao popularni pjevač Tony Cetinski koji je na sajam došao sa suprugom Dubravkom

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO  
Snimila Gordana Čalić Šverko

Snimila Gordana Čalić Šverko


Sajamskim sadržajima u Staroj oštariji u Buzetu obilježili su početak sezone crnog ljetnog tartufa, Tuber aestivum. Prvi je to sajam u sezoni crnog tartufa koja traje od 1. lipnja do 31. srpnja i od 1. do 30. rujna. Prodajna cijena trenutno se kreće između 350 i 750 eura za kilogram, ovisno o klasi.

Očekuje se dobra sezona

U starogradskom restoranu izložili su desetak kilograma svježih crnih tartufa s istaknutim lokacijama gdje su pronađeni: Hum - Buzet, Motovun - Pazin, Gradinje - Livade.

Posjetitelji su se mogli educirati kako po boji zemlje, izgledu, granulaciji i mirisu tartufa, prepoznati određenu istarsku mikro lokaciju, a imali su i priliku besplatno degustirati svježe listiće tartufa sljubljene s domaćim jagodama.

Poglede je najviše privlačio crni tartuf kapitalac, džoker težak 700 grama, pronađen između Motovuna i Pazina. Prvi ga je na tjesteninu naribao popularni pjevač Tony Cetinski koji je na sajam došao sa suprugom Dubravkom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini