Zbog strožih mjera

Trebao se održati u starom gradu Buzetu ODGOĐEN SAJAM ISTARSKIH CRNIH TARTUFA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Odluke stožera su brze, ishitrene i očito neutemeljene jer ako se nešto objavi u podne, povlači u 15 sati, onda ponovo objavi u 17 sati, onda to meni sliči na jednu jako lošu vojnu vježbu, komentirao je organizator Robert Marušić

Odgođen je Prvi sajam istarskih crnih tartufa koji se ovoga vikenda, 27. i 28. lipnja trebao održati u starom gradu Buzetu u organizaciji buzetskog restorana Stara oštarija.

- Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio je posebne uvjete da se tržnice moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obavezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice, može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvorenom prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice, sajma i svih ugostiteljskih objekata moraju imati zaštitne maske. Kako se radi o turističkoj manifestaciji na kojoj se očekivao veći broj domaćih i stranih posjetitelja, rad izložbe, gastro prezentacije, pučko trgovanje, licitiranje svježim crnim istarskim tartufima, u uvjetima objavljenih novih strožih mjera istarskog Stožera civilne zaštite, održanje sajmovanja nije moguće, navodi se u priopćenju organizatora sajma.

Restoran Stara oštarija, najavio je njegov vlasnik Robert Marušić, sukladno epidemiološkim preporukama pripremit će novi termin na istoj lokaciji za nedjelju, 13. rujna ukoliko se uvjeti budu normalizirali, odnosno kako nacionalni i istarski stožeri civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo budu preporučili u tome trenutku.

- Odluke stožera su brze, ishitrene i očito neutemeljene jer ako se nešto objavi u podne, povlači u 15 sati, onda ponovo objavi u 17 sati, onda to meni sliči na jednu jako lošu vojnu vježbu nekakvih zapovjednika iz kancelarija. Ni jedan normalan organizator ne može s ovakvim brzim izmjenama odluka stožera, preuzeti na sebe odgovornost da mu se dogodi Zadar 2, komentirao je Marušić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini