Sa vijeća za školske preventivne programe u svetom Lovreču

Problem su nikotinski preparati koji se nastoje učiniti privlačni djeci

Nakon predavanja, uslijedio je okrugli stol na kojem su voditelji preventivnih programa istarskih osnovnih i srednjih škola raspravljali o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću u svom radu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Županijsko stručno vijeće za školske preventivne programe - Mladen Majušević

Županijsko stručno vijeće za školske preventivne programe - Mladen Majušević


U Osnovnoj školi Joakima Rakovca u Svetom Lovreču održano je Županijsko stručno vijeće za školske preventivne programe Istarske županije. Prisutne su pozdravile voditeljice županijskih vijeća: Vesna Poropat za osnovne škole i Dubravka Ujčić Lukšić za srednje škole.

Na skupu su izlagali ravnatelj OŠ Joakima Rakovca Mladen Majušević, koji je prigodno otvorio skup predavanjem "Sveti Lovreč i OŠ Joakima Rakovca", u kojem je prvo predstavio ovaj šarmantni istarski gradić s osobitim osvrtom na njegovu bogatu povijest, a potom i povijest školstva u ovom dijelu poluotoka uz predstavljanje sadašnjih i najavu nekih budućih aktivnosti ove osnovnoškolske ustanove.

Nakon toga, uslijedio je primjer dobre prakse, pri čemu je pedagog škole Alen Hasikić predstavio preventivni projekt "PametnoNaNetu" koji je škola uspješno provela u prethodnoj školskoj godini, uz subvenciju i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naglasak u provedbi ovog preventivnog projekta bio je na poticanju što sigurnijeg kretanja unutar virtualnog svijeta.

Posljednje predavanje s naslovom "Nove pojavnosti u svijetu ovisnosti: štetnost duhana i duhanskih proizvoda" održala je voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Helena Mitrović.

U svojem je predavanju Mitrović ponovila neke, sada već odavno poznate spoznaje o štetnosti duhana, ali i predstavila svojevrsne novitete na tržištu s osobitim naglaskom na inovativne načine korištenja nikotinskih preparata i marketinške finese kojima se ti preparati nastoje učiniti što privlačnijima djeci i mladima.

Nakon predavanja, uslijedio je okrugli stol na kojem su voditelji preventivnih programa istarskih osnovnih i srednjih škola raspravljali o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću u svome radu. Na ovakvim skupovima, koji se održavaju nekoliko puta kroz godinu, stručni suradnici izmjenjuju ideje i primjere dobre prakse s ciljem provedbe kvalitetnih preventivnih projekata i programa u svojim školama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum