Općina se sprema za ljetnu sezonu

DVD Medulin dobio novo vozilo i nove radio stanice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Općina Medulin)

(Foto: Općina Medulin)


DVD Medulin dobrovoljno je društvo s tradicijom dugom 45 godina, broji 60-ak članova od čega je čak 34 operativnih članova, a svi članovi spašavaju živote, čuvaju imovinu i prirodu pri čemu riskiraju i vlastite živote. U cilju kontinuiranog ulaganja u neophodnu opremu te lakšeg ulaska u novu sezonu načelnik Općine Medulin Ivan Kirac uručio je članovima DVD-a Medulin nove radio stanice povezane na regionalni i nacionalni sustav obavješćivanja te radio stanice za međusobnu komunikaciju članova DVD-a na terenu.

Tim povodom predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marin Mihovilović, zapovjednik Branko Folo, članica Upravnog odbora Mirna Mihovilović i tajnik Saša Lazarić preuzeli su nove radiostanice u vijećnici Općine Medulin te istaknuli da će im one uvelike olakšati rad na terenu. Donacijom Općine Medulin nabavljen je sustav radio stanica koji se sastoji od jedne Tetra radio stanice povezane na obavijesni sustav MUP-a i regionalni i nacionalni sustav Vatrogasne zajednice te pet jedinica (radio stanica) za interno povezivanje operativnih snaga DVD-a Općine, kao nužne unificirane opreme koja će omogućiti jasno i pravovremeno obavješćivanje, promptne intervencije te olakšati komunikaciju unutar operativnih snaga općinskog DVD-a u budućem djelovanju.

- Naš DVD Medulin zaslužan je za svaku dobro provedenu intervenciju na terenu uz JVP Pula i ostala vatrogasna društva. Uvijek su na raspolaganju zajednici i kao takvi zaslužuju imati adekvatnu opremu, vozila i infrastrukturu za rad. Nastavljamo ulagati u njihovo funkcioniranje, samim time i u zaštitu života naših mještana, imovine i prirode. Upravo zato nabavit će se i vozilo za šumske požare čiju isporuku očekujemo kroz mjesec dana, istaknuo je načelnik Kirac.

Ljetnu sezonu DVD Medulin dočekat će s još jednim neophodnim vozilom. Šumskim vozilom marke MAN, zapremnine 3.000 litara. Vrijednost vozila je 93.750 eura, a podjednakim iznosom financirali su ga Općina Medulin, Javna ustanova Kamenjak i Turistička zajednica Općine Medulin. DVD Medulin trenutno posjeduje drvrt vozila, a službeno uručenje novog vozila očekuje se prije ljetne sezone i najvećih opasnosti od požara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini