Protupožarna sezona počinje za desetak dana

Medulinski vatrogasci dobili novo vozilo

| Autor: Asim ČABARAVDIĆ
Medulinski vatrogasci u sezonu ulaze s deset vozila (Snimio Asim Čabaravdić)

Medulinski vatrogasci u sezonu ulaze s deset vozila (Snimio Asim Čabaravdić)


Prigodnom svečanošću u Vatrogasnom domu DVD-a Medulin predstavljeno je novo vatrogasno vozilo s kojim medulinski vatrogasci ulaze u protupožarnu sezonu koja počinje za desetak dana. Čelni čovjek medulinskih vatrogasaca Marino Mihovilović pozdravio je predstavnike Općine Medulin koje je predvodio načelnik Ivan Kirac, te izrazio veliku zahvalnost Općini, Turističkoj zajednici i Javnoj ustanovi Kamenjak koji su osigurali sredstva za nabavku vozila namijenjenog pretežito za gašenje šumskih požara.

(Snimio Asim Čabaravdić)(Snimio Asim Čabaravdić)

Vatrogasno vozilo marke Man na intervencijama će sudjelovati s 3.000 litara vode. Opremu je osigurao DVD Medulin, a dio je darovala Hrvatska vatrogasna zajednica.

Predsjednik medulinskog DVD-a Marino Mihovilović istaknuo je da u sezonu ulaze s deset vatrogasnih vozila i šest novih radio stanica. Zahvalio je svim članovima društva, a naročito vatrogascima operativcima (31) koji se u svakoj intervenciji nesebično trude da ljudi i materijalna dobra budu spašeni.

Marino Mihovilović, zapovjednik medulinskog DVD-a (Snimio Asim Čabaravdić)Marino Mihovilović, zapovjednik medulinskog DVD-a (Snimio Asim Čabaravdić)

Načelnik Općine Medulin Ivica Kirac istaknuo je da Medulin kao vrlo poznata turistička destinacija osobitu pozornost posvećuje sustavu sigurnosti građana i mnogobrojnih turista, te vatrogascima uputio veliko hvala za sve što čine za sigurnost stanovnika i gostiju općine Medulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater