Krenule pripreme za novu turističku sezonu

Predstavljeno idejno rješenje lokacija za kontejnere na rabačkoj rivi

| Autor: Branko BIOČIĆ
Kontejneri na rabačkoj rivi

Kontejneri na rabačkoj rivi


U prostorijama gradske uprave Labina održan je inicijalni sastanak za pripremu turističke sezone 2023. godine. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Labina Valter Glavičić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Nataša Višković, direktor komunalnog poduzeća "1. maj" d.o.o. Donald Blašković te direktorica TZ-a Grada Labina Astrid Glavičić.

Počinje sadnja cvijeća

Najveći naglasak dan je na pripremu naselja Rabac, Staroga Grada te naselja Duga Luka kao tri glavne točke posjeta turista u predstojećoj turističkoj sezoni.

Po nalogu Grada Labina komunalno poduzeće već je odradilo orezivanje biljaka po stepeništima u naselju Rabac, a ubrzo kreće doprema mobilnog reciklažnog dvorišta po svim naseljima grada Labina po nedavnom objavljenom rasporedu. Predstavljeno je idejno rješenje nove lokacije kontejnera na rabačkoj rivi čime bi se izbjegli neugodni mirisi koji su lani izazvali opravdano negodovanje građana.

Rampe na šetnici spuštaju se 1. svibnjaRampe na šetnici spuštaju se 1. svibnja

Navedeni kontejneri izmjestili bi se na lokaciju kraja parkinga i višekratno bi se tjedno praznili i čistili. Počinje i sadnja cvijeća na šetnici u dijelu od svjetionika prema Girandelli, kao i na kružnom toku, a veseli i podatak da se farbaju sve ograde uz šetnicu od Maslinice pa skroz do kraja rabačke šetnice na Girandelli.

Nova rasvjeta

Zamjena svih rasvjetnih tijela po Rapcu već je počela, tako da će, izuzev rive koja ostaje osvijetljena u tradicionalnom ribarskom štihu, sve ostale rabačke ulice dobiti novu rasvjetu.

Dodatni pometači biti će angažirani ovo ljeto i u Rapcu i u Starom Gradu, a sve po nalogu i plaćanju Grada Labina. Potvrđeno je i da se rampe na šetnici spuštaju 1. svibnja, čime će se dodatno osigurati sigurnost pješaka na rabačkoj šetnici.

Idući sastanak s ciljem kontrole provedbe radova pred sezonu održati će se krajem travnja, a sa zaključcima sastanka upoznato je turističko vijeće TZ Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini