ISKUSTVO ISTARSKOG UGOSTITELJA

Kuharu nudi plaću od dvije tisuće eura, a konobaru više od tisuću, ali nitko ne želi radit

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Ilustracija (foto: Ante Čizmić/ Cropix)

Ilustracija (foto: Ante Čizmić/ Cropix)


Luda vremena u kojima živimo šalju zbunjujuće signale. Barem se tako osjećao ugostitelj iz središnje Istre čiji ugostiteljski objekt dobro radi tijekom cijele godine. Prilično rezigniran i neskriveno ljut, s nama je želio podijeliti svoje iskustvo u kojem je putem natječaja tražio više djelatnika za svoj objekt: kuhara/icu, konobara/icu, servirku i pomoćnog kuhara/icu. Opisujući svoj susret s kandidatima, stekao je dojam da je riječ o ljudima koji traže posao, a mole Boga da ga ne nađu.

Naime, priča nam, za posao mu se, od 25 raspoloživih nezaposlenih za ta radna mjesta, sa Zavoda za zapošljavanje javilo njih četvoro, i to samo da bi dobili potvrdu da su se odazvali.

"Za kuhara nudim plaću od dvije tisuće eura, za konobara nešto više od tisuću, a za servirku i pomoćnog kuhara/icu plaća je tisuću eura", govori nam o ciframa koje je im ponudio. No, odgovori kandidata su se sveli na to da ili nisu zainteresirani za taj posao, rade u fušu, ili pak rade u inozemstvu i trenutno im status nezaposlene osobe u potpunosti odgovara. Stekao je, kaže, dojam da su se odazvali intervjuu samo da bi zadovoljili formu i dobili pečat.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum