WEEKEND FOOD FESTIVAL

Najbolji pizzaiolo na svijetu uskoro stiže u Rovinj. Pogledajte njegove pizze

| Autor: Glas Istre
S prošlogodišnjeg WFF-a

S prošlogodišnjeg WFF-a


Weekend Food Festival u Rovinju održat će se ove godine od 14. do 16. travnja, a najavljen je dolazak i Franca Pepea, koji je predstavljen kao "najpoznatiji pizzaiolo na svijetu".

Franko PepeFranko Pepe

"Tijekom tri dana najukusnijeg festivala u travnju posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima i panel-diskusijama povezanima s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine, u Rovinj stižu i neki od najboljih svjetskih chefova, što Weekend Food Festival smješta uz bok najboljih svjetskih gourmet festivala", najavljuju organizatori, dodavši da će u Rovinj ponovo doći Dabiz Munoz, dvije godine za redom najbolji chef svijeta, koji će posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran Diverxo dovele do tri Michelinove zvjezdice.

Franko PepePizze Franca Pepea

"Stiže i poznati chefovski trojac Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar te Simon Rogan, chef restorana L’Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz kopenhagenskog Jordnæra stiže nam Eric Vildgaard sa svojom nevjerojatnom životnom pričom, a iz Gucci Osteria da Massimo Bottura chefovi Karime Lopez i Takahiko "Taka" Kondo", ističu organizatori, dodavši da će uz schefove Rovinj posjetiti i neka od najvećih imena svjetske koktel scene.

Franko Pepe

"Popisu chefova koji dolaze dodajemo još jedno veliko ime, koje će zasigurno popuniti svako slobodno mjesto u dvorani, jer će pred svima najbolju pizzu svijeta raditi jedan od najpoznatijih pizzaiola na svijetu - Franco Pepe. Riječ je o majstoru pizze kojeg upravo gledamo u nedavno objavljenom Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza, a svi posjetitelji Weekend Food Festivala moći će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata", ističu organizatori.

Franko Pepe

"Na velikom showcooking stageu tijekom cijelog festivala svoja će znanja prenositi domaći i svjetski chefovi, a uz to, približit će nam nam pomalo nepoznate kuhinje, poput izraelske koju će predstavljali mladi chef Yehi Zino. Kroz brojne masterclassove posjetitelji će moći sudjelovati u kušanju maslinovih ulja i vina, izradi kruha i u ostalim radionicama. Prijave i raspored radionica bit će uskoro objavljeni", najavljuju.

Franko Pepe

"Weekend Food Festival ove godine želi za istim stolom okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni dio posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. Što možemo drugačije napraviti, kako mali proizvođači mogu naći svoj put do potrošača te u kojem smjeru ide industrija hrane, otkrit će brojni stručnjaci u ovom područja. Na festivalu će se predstaviti i domaći ugostitelji s raznovrsnom ponudom, dok će neki od najboljih rovinjskih ugostitelja zajedno pripremiti istarsku marendu. Cijelu priču zaokružit će brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske, koji će se predstaviti zajedno s proizvođačima vrhunskih domaćih destilata, craft piva i alkoholnih pića. U expo dijelu festivala, koji će biti otvoren od petka ujutro do nedjelje popodne, predstavit će se i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane", najavljuju organizatori.  

Franko Pepe

Franko Pepe

Franko Pepe

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter