TKO ĆE SE BORITI PROTIV BESPRAVNE GRADNJE?

Općinska uprava u Medulinu kao autobusni kolodvor! Zaposlenici stalno odlaze, a sve ih manje dolazi

| Autor: Marcello ROSANDA
Medulin (Snimio Neven Lazarević / Arhiva)

Medulin (Snimio Neven Lazarević / Arhiva)


Iako smo ovih dana pisali da Općina Medulin, kao uostalom i dobar dio Istre, relativno uspješno vodi rat protiv bespravne gradnje, dakle mnogobrojnih montažnih objekata i divljih molova na njezinom području, pa je tako nedavno napravila korak dalje u ekipiranju komunalnog redarstva, u općinskoj upravi i dalje nedostaje kadrova.

Najveće se promjene događaju upravo u medulinskom Upravnom odjelu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, gdje je trenutno zaposleno šest djelatnika, od kojih je jedna djelatnica na porodiljnom dopustu. Od toga su dva službenika zaposlena na određeno vrijeme, a četiri na neodređeno.

U posljednjih šest mjeseci službu je u tom odjelu napustilo čak pet zaposlenika, a zaposleno ih je dvoje na određeno vrijeme. Tako je jučer objavljen natječaj za zapošljavanje još dvoje djelatnika - višeg stručnog suradnika za prostorno uređenje i gradnju te višeg stručnog suradnika za prostorno planiranje.

Također, s 1. veljače započinje služba još jednom službeniku, na radnom mjestu savjetnika za prostorno planiranje, a radi se o Robertu Stembergeru koji je nedavno otišao iz pulske gradske uprave te je internim prijelazom došao u Medulin.

Ipak, tom odjelu i dalje fali formalni pročelnik, čije poslove trenutno obavlja Goran Peruško kao vršitelj dužnosti, inače pročelnik jednog drugog odjela - onog za komunalnu izgradnju i održavanje.

Podsjetimo, prošle je godine to radno mjesto napustila Ana-Mari Počekaj, pa je umjesto nje kao vršiteljica dužnosti postavljena Karmela Maren, koja je potom sporazumom prebačena u Pulu kao pomoćnica pročelnice Ingrid Bulian, skupa sa Zlatkom Džananovićem koji će, koliko nam je poznato, preuzeti posao Roberta Stembergera. Uz to, dosadašnja medulinska savjetnica za prostorno uređenje i gradnju Koana Macan Puh sporazumno je pošla u Vodnjan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater