UČENICIMA PREDSTAVLJENA MOGUĆNOST ZAPOSLENJA

Porečki turistički div učenicima nudi posao i stipendije

Plava Laguna u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta nudi stipendije učenicima turističko-ugostiteljskog usmjerenja kroz 10 mjeseci školske godine i siguran posao po završetku školovanja. U suradnji sa školama organiziraju se i studijska putovanja za učenike kroz koja se učenici „uživo“ upoznaju s nekolicinom naših objekata te dobiju uvid u funkcioniranje velikih sustava

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Plava Laguna u proteklih je nekoliko tjedana posjetila niz srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj te tako nakon uspješno zaključene turističke sezone 2022. započela potragu za sezonskim radnicima za turističku sezonu 2023. Iako je danas potraga za radnicima postala cjelogodišnji posao, iz Sektora za ljudske resurse Plave Lagune, već su kontaktirali zaposlenike koji su ove godine radili u objektima Plave Lagune te je veliki dio onih koji će se u sljedećoj sezoni vratiti. U Plavoj Laguni sezonski radi oko 1.500 djelatnika, dok je 1.500 djelatnika zaposleno na jednom od oblika trajne suradnje.

Plava Laguna osim sezonaca povratnika surađuje i sa nizom strukovnih srednjih škola u Hrvatskoj te se u proteklih nekoliko tjedana predstavila učenicima strukovnih škola iz Istre, Slavonije te središnje Hrvatske. Nastavak je to višegodišnje suradnje sa srednjim strukovnim školama, ali i obećavajući početak novih suradnji. U strukovnim školama se održala prezentacija kroz koju su predstavljeni programi namijenjeni srednjoškolcima u Bujama i Poreču te čak u jedanaest strukovnih srednjih škola na području središnje i istočne Hrvatske – u Sisku, Garešnici, Novoj Gradišci, Grubišnom Polju i Bjelovaru te Našicama, Vinkovcima, Dalju, Vukovaru, Virovitici i Slavonskom Brodu.

- Svim učenicima je predstavljena mogućnost obavljanja ljetne prakse u našim objektima na području Poreča i Umaga u sklopu koje su učenicima iz udaljenijih mjesta osigurani i smještaj te topli obroci o trošku poslodavca. Plava Laguna u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta nudi stipendije učenicima turističko-ugostiteljskog usmjerenja kroz 10 mjeseci školske godine i siguran posao po završetku školovanja. U suradnji sa školama organiziraju se i studijska putovanja za učenike kroz koja se učenici „uživo“ upoznaju s nekolicinom naših objekata te dobiju uvid u funkcioniranje velikih sustava. Posljednji, ali ne i manje važan program koji se nudi učenicima je mogućnost sezonskog zapošljavanja tijekom i po završetku školovanja, naglašava zamjenica direktora ljudskih resursa Ivana Halambek.

- Interes učenika na prezentacijama je bio poprilično izražen, naročito u srednjim strukovnim školama srednje i istočne Hrvatske. Poseban je osjećaj vidjeti motivirane učenike koji svoju budućnost vide u turizmu, a i spoznaja da su oni koji su još uvijek neodlučni na ovaj način zasigurno dobili dodatan uvid i motivaciju u odabiru svoje buduće karijere za koju vjerujemo da će Plava Laguna u jednom trenutku biti dio njihovog puta, ističe Halambek.

Plava Laguna je hotelska kompanija koja posluje u Poreču, Umagu i Rijeci te u svom portfelju ima 20 hotela, devet kampova i 11 apartmanskih naselja. Na godišnjoj razini ostvaruje preko pet milijuna noćenja, a dnevno može ugostiti 43 tisuće gostiju. Svi radnici Plave Lagune koji su radili maksimalan fond sati preko ljetnih mjeseci ove su godine, osim redovne plaće, dobili i 6250 kuna dodatne nagrade za uspješne radne rezultate, a pred njima je i isplata božićnice, koju u proporcionalnom dijelu dobivaju i svi radnici koji su radili barem dva mjeseca u godini. Plava Laguna će se u sljedećih nekoliko tjedana predstaviti i u šest gradova diljem Bosne i Hercegovine od kuda je u posljednje četiri godine radilo dvije tisuće radnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini