KAKO JE OVO UOPĆE MOGUĆE?

Labinjanki bankomat izbacio oštećenu novčanicu od 100 kuna! Da bi je zamijenila, morala bi potrošiti mnogo više od toga

| Autor: Branko BIOČIĆ
Novčanica je vrlo vidno oštećena

Novčanica je vrlo vidno oštećena


Verica Žubrinić iz Labina podigla je jučer ujutro na bankomatu HPB-a ispred ulaza u labinsku poštu određeni iznos novca, a među novčanicama bila je i jedna oštećena od sto kuna. Odmah je otišla unutra na šalter pošte, gdje je prijavila oštećenu novčanicu, ali službenica ju je poslala u FINU, koja se nalazi pedesetak metara dalje.

Na šalteru FINE tamošnja službenica joj je rekla da oni ne uzimaju takve novčanice, nego da se za zamjenu mora ići u Hrvatsku narodnu banku (HNB) u Zagreb. Naša sugovornica se potom vratila natrag u poštu i inzistirala na zamjeni novčanice, s obzirom da oni obavljaju uslugu za Hrvatsku poštansku banku koja je i postavila bankomat na njihovom ulazu.

- Službenica u labinskoj pošti tada je nazvala ured Hrvatske poštanske banke u Puli, gdje su joj rekli da moram s tom novčanicom doći u Pulu kako bi provjerili je li krivotvorena. Sad se ja pitam, ako je eventualno krivotvorena, tko stavlja krivotvorene novčanice u bankomat i tko je odgovoran za stavljanje novca u bankomat ako je meni isplaćena oštećena novčanica. Ja sigurno nisam, nego HPB, i ne pada mi napamet sada ići u Zagreb za sto kuna ili na provjeru u Pulu, rekla je Žubrinić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater