NIŽU NAGRADE OD BERLINA DO LONDONA

Dizajnerski Studio Anselma Tumpića i Sare Prenc Opačić višestruko nagrađivan na više evenata: ROVINJSKI DIZAJNERI PONOVO POMELI SVJETSKU KONKURENCIJU

| Autor: Aleta BRATTONI

Ove su nagrade odličan pokazatelj kako hrvatske tvrtke stvaraju projekte koji mogu ne samo konkurirati svjetskoj pozornici već biti i pobjednici. To smo dokazali u Berlinu i Londonu na čemu smo veoma zahvalni struci koja je prepoznala naš rad. Ovo je potvrda da idemo u dobrom smjeru, da smo inovativni, kreativni i prije svega - odličan tim, izjavio je Anselmo Tumpić, direktor i suosnivač rovinjskog Studija

 

 Na svečanoj dodjeli prestižnih nagrada na području dizajna „Red Dot“, održanoj 1. studenog u raskošnom prostoru berlinskog Konzerthausa, rovinjski Studio Tumpić/Prenc odnio je trofej za dizajn boce istarskog maslinovog ulja „Latini“. Nedugo zatim, 4. studenog, za vrijeme trajanja jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova na svijetu, World Travel Market-a, kreativni je studio, uz partnere, Studio za digitalnu stvarnost „Delta Reality“, okrunjen zlatnom nagradom za projekt „Kuća vještice Mare“ na „International Travel & Tourism Awards 2019“, a u kategoriji najinovativnije upotrebe tehnologije. 

Kvaliteta dizajna i kreativna dostignuća 

- Ove su nagrade odličan pokazatelj kako hrvatske tvrtke stvaraju projekte koji mogu ne samo konkurirati svjetskoj pozornici već biti i pobjednici. To smo dokazali u Berlinu i Londonu na čemu smo veoma zahvalni struci koja je prepoznala naš rad. Ovo je potvrda da idemo u dobrom smjeru, da smo inovativni, kreativni i prije svega - odličan tim, izjavio je Anselmo Tumpić, direktor i suosnivač rovinjskog Studija.

Kreativna ekipa koju čine Anselmo Tumpić, kreativni direktor, Sara Prenc Opačić, account direktorica i Anton Licul Grk, svoje je svjetsko priznanje, nagradu Red Dot: „Best of the Best“, primila pred oko 1.400 gostiju iz cijeloga svijeta.

Program gala večeri vodio je sam osnivač i CEO Red Dot Awards-a, Peter Zec, dok je Studiju nagradu uručila članica komisije, Sylvia Vitale Rotta, koja je do sada obnašala dužnost predsjednice žirija Eurobesta, Cannes Lionsa u kategoriji dizajna, a bila je i članicom žirija u Dubaiju Lynx.

Radi se o priznanju koje prepoznaje visoku kvalitetu dizajna i kreativna dostignuća dizajnera i njihovih kompanija, a žiri kojega čine 24 međunarodna stručnjaka nagradio je samo 0,8 posto prijavljenih. Među najboljima našla se boca maslinovog ulja „Latini“ s motivom karirane košulje na ambalaži kao svojevrsni omaž njihovom pretku, te s džepom u kojemu je zataknut papirić s ispisanom stoljetnom obiteljskom pričom. 

Nadmašili turističku velesilu Španjolsku 

Ovogodišnji su pobjednički radovi zatim bili izloženi samo jednu večer, kako bi se gosti mogli uvjeriti u kvalitetu nagrađenih brendova i njihovih radova, nakon čega se izložba s više od 70 projekata seli u berlinski „Muzej komunikacija“ gdje će za javnost biti otvorena do 12. siječnja 2020. godine.

Nekoliko dana kasnije i oko 1.000 kilometara dalje, kreativni studio Tumpić/Prenc i Studio za digitalnu stvarnost „Delta Reality“ svojim su projektom vezanim uz mali istarski gradić, Svetvinčenat, nadmašili turističku velesilu Španjolsku, s kojom su dogurali do samog finala, te se predstavili među ključnim dionicima iz svjetske turističke industrije i sektora putovanja.

- Dobiti globalnu nagradu u kategoriji Najinovativnije upotrebe tehnologije je veliko priznanje za kontinuirani trud i upornost koju mladi tim Delta Reality-a ulaže svaki dan. Kako smo u zadnjih godinu dana radili na mnogim internacionalnim centrima za posjetitelje i muzejima, posebno smo ponosni što smo pobijedili s hrvatskim projektom, predstavljajući tako Hrvatsku na više razina, istaknuo je direktor i suosnivač Delta Reality-a Darian Škarica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom