SVETVINČENAT

ISTRANI NAJBOLJI NA PRVENSTVU HRVATSKE U PLJOČKANJU Najbolji parovi su članovi ekipe iz Marčenegle, a najbolja ekipa je PK Žminj

| Autor: Gordanan ČALIĆ ŠVERKO

Najbolji u disciplini parovi u pljočkanju su članovi ekipe iz Marčenegle u sastavu: Armando Fabijančić, Zlatko Ančić i Elvis Kontić, koji su titulu osvojili na domaćem terenu u Marčenegli 28. kolovoza pobjedom nad ekipom * Najbolja ekipa je ekipa PK Žminja u sastavu: Boris Tomišić, Mario Orbanić, Dragan Matika, Anđelo Bančić i Neven Rož

Pljočkari su, počevši od početka lipnja održali natjecanja u sklopu Prvenstva Hrvatske u pljočkanju. Natjecanja su provedena u skladu s propozicijama Pljočkarskog saveza Hrvatske te uz uvažavanje mjera zaštite od koronavirusa koje je propisao HZJZ. Održana su dva finalna turnira i to u disciplinama "parovi" i "ekipno" pa još predstoji finale u disciplini "pojedinačno", održavanje kojeg je planirano za 3. listopada u Oroslavju, Hrvatsko Zagorje. Najbolji u disciplini parovi u pljočkanju su članovi ekipe iz Marčenegle u sastavu Armando Fabijančić, Zlatko Ančić i Elvis Kontić,koji su titulu osvojili na domaćem terenu u Marčenegli 28. kolovoza pobjedom nad ekipom Sutivanca koju su činili Robert Zović i Franko Filiplić. Najbolja ekipa je ekipa PK Žminja koja je protekle nedjelje (13. rujna) u Pustima, pokraj Svetvinčenta, slavila nakon finalnog susreta s ekipom PK Mokrice iz Hrvatskog zagorja. Ekipa PK Žminja igrala je u sastavu: Boris Tomišić, Mario Orbanić, Dragan Matika, Anđelo Bančić i Neven Roža.

Uz čestitke novoosnovanom klubu iz Žminja na zasluženoj tituli, Milivoj Pacenti iz Istarskog pljočkarskog saveza, podsjetio je da je klub osnovan krajem prošle godine i ovo mu je prva godina samostalnog natjecanja na Prvenstvu Hrvatske. Ranijih godina žminjski igrači su nastupali za nekoliko klubova iz Istre.

Zbog situacije i karantene, koja je bila na snazi do lipnja, nije održan program edukacijskih radionica po osnovnim školama. Nije održan ni međunarodni festival pljočkanja, koji je stekao svoje mjesto među poklonicima širom Europe.

U sklopu festivala trebao je biti održan znanstveni skup pod nazivom "Tradicijske igre i sportovi u kontekstu turizma". Tema je to koja u svijetu doživljava renesansu, a kod naših turističkih djelatnika potpuno zanemarivanje što je velika šteta, kaže Milivoj Pacenti. IPS je trebao gostovati u francuskoj Bretanji na festivalu, koji u nekoliko dana održavanja bilježi 700.000 posjetitelja. Otkazano je i sudjelovanje na Tocati festivalu u Veroni, koji bilježi do 300.000 posjetitelja, naravno u godinama bez korone.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini