PAZIN

"Za Pazin u svim bojama" - moto SDP-ove izborne kampanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Za Pazin u svim bojama" glavni je moto SDP-ove kampanje na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Pazina koji će se održati 3. listopada, potvrdio je u četvrtak nositelj SDP-ove liste Boris Demark.

"Kada promatramo Pazin danas, posebno u usporedbi s drugim sredinama u našem okruženju, ne možemo se oteti dojmu da Pazin od centra, koji je ranijih godina prednjačio po mnogo čemu i u Istri i bio uzor drugim gradovima, u ovom trenutku gubi korak i sve više postaje periferija, kako u prostornom, tako i u duhovnom smislu", rekao je Demark na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako je jedan od važnijih uzroka tome gospodarsko nazadovanje s čim se dosadašnja vlast nije uspješno nosila. U prilog tomu spomenuo je nekadašnje gigante Istraplastiku i Pazinku, koji su zapošljavali više od dvije tisuće radnika i hranili dvije tisuće obitelji.

"Sada su te tvornice prepuštene zubu vremena, postaju stovarišta otpada i skladišta toksičnih materijala. I zato, mi nećemo dozvoliti da se Grad Pazin, umjesto u grad prijatelj djece, pretvori u grad prijatelj smeća", naglasio je Demark. 

Ističući da Pazinu ne trebaju deklarativne promjene, već druga i drugačija politika, temeljena na načelima socijaldemokracije koja će svim građanima pružiti jednake uvjete rada, razvoja i napretka, poručio je kako su jamstvo za ove promjene upravo politika i ljudi SDP-a.

"I u prvom krugu izbora jasno smo se i nedvosmisleno opredijelili za promjene, od čega ne odustajemo niti danas. Za drugačiji, ljepši i sretniji grad, za grad jednakih mogućnosti. Uz podršku građana zajedno možemo stići do tog cilja",  zaključio je Demark i pozvao građane da se u što većem broju odazovu predstojećim izborima.

Izbori za gradsko vijeće održat će se u nedjelju, 3. listopada s obzirom da nakon redovnih lokalnih izbora u svibnju nijedna od pet stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću nije imala potrebnu većinu. Gradsko vijeće nije se uspjelo konstituirati u zakonskim rokovima ni nakon tri pokušaja, pa je Vlada raspisala prijevremene izbore i imenovala svog Povjerenika za poslove iz nadležnosti Vijeća. 

Na prijevremenim izborima za gradsko vijeće Pazina natjecat će se pet kandidacijskih lista, koliko ih je bilo i na redovnim lokalnim izborima u svibnju. To su, uz SDP, liste HDZ-a, platforme Možemo!, koalicije IDS/HSU/HNS-a te lista grupe birača nositelja Željka Mraka.

U odnosu na svibanj, HDZ-ovu listu umjesto Ivice Frankovića predvodi Endi Rimanić, umjesto Renata Krulčića IDS-ovu nosi Vedran Ivančić, a umjesto Suzane Jašić listu platforme Možemo! Enna Peroš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum