VELIKI PREOKRET

KOLO SREĆE SE OKREĆE, TKO BI DOLI… KORONA STATISTIKA ZA PROŠLIH SEDAM DANA: Hrvatska je među najboljima u Europi, a Slovenija i Austrija među najgorima

| Autor: Glas Istre

Usprkos dojmu da smo "zločesto dijete Europe" i da je situacija u Hrvatskoj po pitanju koronavirusa grozna, najnovije usporedbe s ostalim zemljama Starog kontinenta to demantiraju.

Dapače, ako se u obzir uzme rast/pad broja novih slučajeva u posljednjih 7 dana u usporedbi sa 7 dana prije, Hrvatska je među najboljima u Europi, i to usprkos današnjem danu u kojem je zabilježeno 280 novih slučajeva.

Naime, po toj statistici Hrvatska ima minu 21,8 posto i od nas su bolji samo Kosovo s - 34 posto i Island s - 29,4 posto. Male minuse imaju još samo Ukrajina, Italija, Moldavija, Rumunjska i Belgija, a doslovno svi drugi su u plusu! Nakon Luksemburga (150 posto) najgora je Slovenija, koja ima plus od 102,3 posto. Loše stoji i Austrija, koja ima rast od 84,8 posto. Dakle, zemlje koje su prve proglasile Hrvatsku problemom i počele uvoditi ograničenja za putovanje u našu zemlju - sad su među najgorima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater