REAKCIJA DRŽAVE

U Vladi sastanak o koronavirusu. Njegov dolazak u Hrvatsku je neizbježan. RAZMIŠLJA SE O DVIJE LOKACIJE GDJE BI SE USPOSTAVILA KARANTENA

| Autor: Portal Glas Istre

U Vladi je danas novi sastanak na temu koronavirusa, a očekuje se i aktivacija nacionalnog Stožera civilne zaštite i podizanje pripravnosti na višu razinu, piše Novi list

- Zasad nitko nije pozitivan. Očekujemo u skoro vrijeme dovršetak još nekoliko nalaza. Doista mislim da u Hrvatskoj poduzimamo sve mjere koje su potrebne, a otići ćemo i do Rima vidjeti i što oni rade. Mislim da smo spremni, ali virusi su nepredvidive žive stanice i ne možemo imati odgovore na sva pitanja. U kontekstu spremnosti Europe i svijeta smo na razini, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš prije početka sastanka. Ponovio je da ne treba biti panike, jer 80 posto bolesnika ima blaži oblik bolesti. 

- Neki ni ne znaju da su je prebolili. On je sličan običnoj gripi. Vjerojatno će virus doći u Hrvatsku, možda već danas, ali mi smo spremni. No molim da smirite tenzije i da se stane na loptu. Ako ovaj virus preživi i ostane u populaciji, ponašat će se dalje poput običnog virusa gripe. Dio ljudi oboli i oporavi se, manji dio, nažalost, završi kako završi. Ne treba govoriti o kataklizmi, bar vjerujem da će tako biti, dodao je Beroš.


Danas je iznesena informacija, dodaje Novi list, da se traže pogodna mjesta za karantenu za oboljele u Hrvatskoj. Zasad se razmišlja o dvije lokacije - jednoj na području Zagreba i drugoj na području Rijeke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter