OSIJEK

87 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus kod 87 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. 

U tom vremenu u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 428 uzoraka.

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka – njih 42, od čega je iz Osijeka 28, a ostali su iz prigradskih naselja – iz Josipovca i Višnjevca po pet osoba, troje iz Tenje i jedna iz Briješća.  

Slijede Đakovo s deset novopozitivnih osoba te Bistrinci sa šest i Belišće sa četiri. Po dvije novooboljele osobe imaju Antunovac, Bilje, Brezik Našički, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovac, Našice i Valpovo, a po jednu Aljmaš, Bijelo Brdo, Čepin, Dragotin, Kopačevo, Laslovo, Podravski Podgajci, Strizivojna i Satnica Đakovačka, navode iz Stožera.

Na liječenju u KBC-u nalazi se 70 pacijenata oboljelih od covida-19, od kojih je devet na respiratoru. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 202 nova kontakta oboljelih osoba, pa je na području te županije u samoizolaciji  2.630 osoba.

„Policija je obavila 191 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i sve su zatekli na prijavljenoj adresi. Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite proveli su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera u 19 ugostiteljskih objekata, 14 prodavaonica, tri pekarnice, dvije tržnice te po jedan nadzor u kozmetičkom salonu, ljekarni i trgovačkom centru. Utvrdili su nepravilnosti u osam slučaja te izrekli usmena upozorenja“, priopćeno je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater