PIŠE Lara BAGAR

Forum na Velom Vrhu

Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Forum je stigao na Veli Vrh. Centar grada u predgrađu. Tako piše na tabli ljekarne koja bi se uskoro trebala otvoriti. Greška u nazivu ili se promijenilo poimanje centra? Naime, na Velom Vrhu, tom najvećem prigradskom naselju s preko 3.000 stanovnika uskoro će se otvoriti ljekarna. Prva u kvartu.

Među žiteljima ovog idiličnog obiteljskog kvarta bila je to vijest tjedna, godine, petoljetke, dekade. Dugo se snivalo o apoteci. I došao je taj dan, odnosno uskoro će doći. "Montegrandini" više neće morati sjedati u auto kada ih zaboli glava, stomak ili dobiju temperaturu. Ljekarna Forum uskoro će se otvoriti u velikoj poslovnoj zgradi u koju se na kružnom toku "skrene lijevo prema Sonji pa opet lijevo" pored novootvorenog marketa Ultre. Dugo se "Montegrandini" nisu veselili tako nečemu itekako potrebnom u ovom kvartu. No, kako se Forum iz centra preselio u predgrađe?

Vrlo jednostavno. U centru više nema ljudi, odnosno postoje samo vlasnici nekretnina za povremene stanovnike grada. Neki su vlasnici čak na Velom Vrhu ili u nekom drugom prigradskom naselju dok su njihovi stanovi namijenjeni - strancima. Oni koji bi željeli živjeti u centru isto žive na Velom Vrhu jer je cjelogodišnji najam u centru jednak zgoditku na lutriji. Stoga ljekarna ide tamo gdje ima ljudi, a u predgrađu su Puljani, a u centru povremeni Puljani. Da te ponekad od muke zaboli želudac, glava te skokneš po tableticu u apoteku Forum na Velom Vrhu. Ima i mjesta za parkiranje, a to je Puljanima bitna stavka. Novi centar izvan centra. Novo normalno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini