NOVO RUHO OTOČJA

USKORO OTVARANJE MALOG BRIJUNA ZA POSJETITELJE Stiže novi brod

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ilustracija (Foto NPBrijuni)

Ilustracija (Foto NPBrijuni)


Nacionalni park Brijuni posljednjih godina izuzetno velike napore ulaže u razvojne projekte, odnosno projekte koji će obogatiti našu ponudu, te na bolji način koristiti ove prirodne i kulturne resurse kojima naša ustanova upravlja. Imamo vrlo dobru suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije budući da je naš projekt Novo ruho Brijuna u zadnjim mjesecima provedbe. To se odnosi na otvaranje otoka Mali Brijun za posjetitelje. Na njemu smo obnovili objekte koji su nekada bili vojne namjene i ubuduće će to biti sasvim novi sadržaj za Istarsku županiju namijenjen školama u prirodi, vrtićkim i sveučilišnim skupinama, istraživačima, znanstvenicima, umjetnicima i svima onima koji će željeti neki drugi vid smještaja od onog koji pružamo na otoku Veliki Brijun, kazala je jučer voditeljica Službe za pripremu i provedbu projekata JU NP Brijuni Maša Mihelić na marginama sastanka na kojem su predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja predstavili Nacionalni plan razvoja otoka i Registar otoka.

 

Rekla je i da su nabavila dva nova turistička vlaka zatvorenog tipa, a u brodogradilištu Tehnomont je u završenoj fazi gradnja broda za prijevoz 150 putnika koji će goste i posjetitelje dovoziti do Velikog i Malog Brijuna.

Dodala je da se u istom paketu unaprjeđenja usluge nalazi i čitav paket "soft" aktivnosti koje možda nisu toliko vidljive kao one nabrojane, ali su isto tako značajne poput raznih intelektualnih usluga koje su realizirane kroz tri godine provedbe programa.

Nacionalnog plana razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine predstavila je sudionicima skupa na Brijunima pomoćnica ministrice regionalnog razvoja Tajana Huzak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater