KONCERT U LABINSKOM CIRCOLU

ZVJEZDAN RUŽIĆ: Čovjek-orkestar koji je spojio koncertni klavir, mellotron i šest pedala

Pianotron je Zvjezdanov izum, u kojem je vješto spojio naizgled nespojive instrumente, koncertni klavir, mellotron te šest pedala s raznim efektima

| Autor: Branko BIOČIĆ
Zvjezdan Ružić na koncertu u Labinu (Snimio Branko Biočić)

Zvjezdan Ružić na koncertu u Labinu (Snimio Branko Biočić)


Višestruko nagrađivani pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić labinskoj je publici u popularnom Circolu odnosno Teartinu u starom gradu predstavio svoj drugi solistički album iz projekta Pianotron - "Inspiration". Pianotron je Zvjezdanov izum, gdje je vješto spojio naizgled nespojive instrumente, koncertni klavir, mellotron te šest pedala s raznim efektima.

Oduševljena publika

Čovjek-orkestar u jednoipolsatnom koncertu oduševljenoj, ali malobrojnoj publici koja ga je pozvala i na bis, izveo je 12 novih skladbi, u kojima je odlučio zaroniti u dubinu svoje duše, ne bi li bolje upoznao sebe. Osim potpuno novog zvuka kojeg je izgradio u odnosu na prethodni album "Delightful F", Zvjezdan je izveo i skladbe u kojima je ugostio troje velikih umjetnika i svojih prijatelja, Josipu Lisac, Luku Paljetka i Harlem Gospel Choir iz New Yorka.

Bio je to koncert koji je u povodu nove školske godine organizirala labinska Umjetnička škola Matka Brajše Rašana uz potporu TZ-a Labin.

- U suradnji s Melitom Lasek Satterwhite, ravnateljicom Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina dogovorili smo da za početak nove školske godine za učenike, ali i za Labinjone napravimo koncert Pianotrona u punom sjaju u ovom prostoru pošto na klavirskom maratonu na Dubrovi nije bilo tehničkih uvjeta za taj koncert. Drago mi je bilo opet se vratiti u Labin i nastupiti u ovom Teatrinu za publiku koja je bila divna, tiha, ali topla. Predstavio sam im skladbe sa svog novog albuma "Pianotron Inspiration". To je moj drugi album Pianotrona, mog solo projekta ali su se na repertoaru našle i dvije skladbe s prethodnog albuma ali u novom aranžmanu, rekao je Zvjezdan, a na pitanje kako mu uspijeva istovremeno svirati s dvije ruke na dva instrumenta i nogama na pedalama i koliko je to zahtjevno dodaje: "to je doslovno sport, sav sam mokar. Moraš biti malo hobotnica za sve tot. Imam šest pedala na podu, mellotron, laptop i klavir koji se podrazumijeva, ali je on najmanji problem. Sve to treba uskladiti, ali mene to zabavlja i usrećuje. Nije mi to muka, meni to dolazi prirodno, tako mi mozak funkcionira, volim izazove i već sada planiram nadograditi još neke nove pedale i više zvukova, svega. To znači da kapaciteta u glavi još ima, mogu napraviti još koji update, softver, to radim već tri i pol godine i lijepo je pratiti kako se razvija ta priča. Sretan sam i ponosan na nju i zapravo jedva čekam vidjeti gdje će me sve to odvesti, rekao je Zvjezdan kojeg nakon Labina očekuje ekskluzivni nastup za Kinesko veleposlanstvo i 12. listopada očekuje veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici.

Romantično i žestoko

Ružićev je labinski koncert bio istovremeno žestok, temperamentan, ali i romantičan te sanjarski iskren, koji preslikava život. Zvjezdan Ružić, pijanist i skladatelj potvrdio je i u Labinu opravdani status peterostrukog dobitnika prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostrukog dobitnika strukovne nagrade Status u kategoriji Jazz Klavir", koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, višestruko nagrađivana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom