DIMELA CANTANDO

Žiri i publika jedinstveni – POBJEDNIK JE STEFANO HERING

| Autor: Luka JELAVIĆ
Pobjednik po ocjeni žirija i publike – Stefano Hering (S. DRAGOJEVIĆ)

Pobjednik po ocjeni žirija i publike – Stefano Hering (S. DRAGOJEVIĆ)


Drugu nagradu publike dobio je kantautor Davor Hačić iz Novigrada za pjesmu "45 giri", a treću Francesco Squarcia za pjesmu "Me manca da morir el tuo mu…museto" za koju je sam napisao tekst i glazbu

Stefano Hering s pjesmom "Ulisse" Massimiliana Cernecce (autor stihova, glazbe i aranžmana) apsolutni je pobjednik Sedmog izdanja festivala neizdanih skladbi, gotovo najpopularnijeg dijela Festivala istrovenetskog narječja - Festival dell'Istroveneto i osvojio prvu nagradu međunarodnog stručnog žirija u iznosu od 1.000 eura. No, to nije bilo sve.

Nagrađeni

Ista pjesma dobila je i prvu nagradu posjetitelja nakon što su zbrojeni glasovi publike na prvoj večeri festivala u Cittadelli kod Padove, na drugoj večeri u Kopru, te na završnoj večeri u Bujama. Hering je dobio najviše glasova u Kopru i Bujama, čime je potvrdio svoju popularnost u tom području i već je treći put dobio prvu nagradu publike, nakon 2015. i 2016. godine.

Inače, Stefano Hering je iz Nove Vas kod Brtonigle, a živi i radi u Trstu. Čest je sudionik mnogih glazbenih događanja i sličnih festivala u Istri. Drugu nagradu publike dobio je kantautor Davor Hačić iz Novigrada za pjesmu "45 giri", a treću Francesco Squarcia za pjesmu "Me manca da morir el tuo mu…museto" za koju je sam napisao tekst i glazbu. Za istu pjesmu nagradu žirija za aranžman (500 eura) dobio je Aleksandar Valenčić.

Nagradu za najbolji tekst od 500 eura dobila je Rosanna Bubola za pjesmu "Luna" koju je otpjevao Andrea Scarcia, a ta je pjesma dobila i priznanje za lingvistički, izražajni dojam na istrovenetskom narječju. Posebno priznanje žirija i nagradu od 300 eura dobili su Andrea Bussani i Sergio Preden Gato za pjesmu "Un'altra partida" (tekst Andrea Bussani, glazba i aranžman Edi Acquavita). Riccardo Bosazzi je za izvedbu pjesme "Canterò" dobio posebno priznanje iznenađenja o kojemu su odlučili svi izvođači. Pripala mu je majica sa znakom festivala i potpisima svih sudionika.

Pored spomenutih pjevača, na tri večeri sedmog festivala neizdanih skladbi na istrovenetskom narječju nastupili su još Gianni Pellegrini, Patrizia Sfettina Jurman, Piero Purich, sastav Musicittà, Sonia, Martina Sanković Ivančić i Sanjin Brajković, Sara Salvi i Marko Radolović. Inače, na natječaj kojega su organizatori raspisali u veljači stiglo je 29 pjesama, a poseban žiri je odabrao 14 za finalno izvođenje.

Puno gledatelja

Voditeljice sve tri večeri festivala bile su Rosanna Bubola i Bruna Alessio Klemenc, koje su odjenule kreacije mlade bujske kreatorice Ingrid Rojc, a treba spomenuti da je skulpture koje se dodjeljuju pobjednicima izradila bujska keramičarka Lovorka Lukani. Dok su se prebrojavali glasovi posjetitelje je zabavljao talijanski dvojac komičara "I Papu", a završna večer festivala se prvi puta izravno mogla pratiti na internetu.

Ove godine finale glazbenog festivala je održano na bujskom Trgu sv. Servula koji je bio potpuno ispunjen posjetiteljima, te brojnim uzvanicima, čelnicima Talijanske unije, predstavnicima Istarske županije, Grada Buje, organizatora i drugih institucija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater