TRIBUTE TO PINK FLOYD BEND

Završio Božić u Labinu: ZATVORIO SAM OČI I ČUO PINK FLOYDE

| Autor: Branko BIOČIĆ

U dva i pol satnom audiovizualnom spektaklu izvrsni članovi grupe podsjetili su na brojne hitove jednog od najvećih rock bendova u povijesti glazbe

Drugu večer programa Božić u Labinu u dvorani sportskog centra "Franko Mileta" otvorio je nastup orkestra udaraljkaša Umjetničke škole Matka Braše Rašana koji su na nedavnom državnom prvenstvu u Zagrebu osvojili prvo mjesto. Nakon njih nastupio je labinsko-lovranski bend Sick Sheets koji je izvodio svoju autorsku glazbu koja je izazvala odlične reakcije u publici.

Humanitarni karakter

Za to vrijeme vinari iz udruge TRS uz pomoć LAG-a Istočna Istra nudili su degustaciju i prigodnu prodaju svojih sve boljih i nagrađivanih vina. Članice udruge Mendula iz Nedešćine organizirale su ovom prilikom još jednu humanitarnu akciju u kojoj su prodavale slatkiše i pekle palačinke da bi prikupile novac za nabavu uređaja za fizikalnu terapiju Domu zdravlja Labin. Program Božić u Labinu za humanitarnu akciju iskoristilo je i Gradsko društvo Crvenog križa koje je također imalo svoj štand na kojem je prodavalo plišane igračke od kojih je novac bio namijenjen potrebitima.

No, glavna zvijezda večeri bio je jedan od najboljih regionalnih tribute sastava, osmeročlani Croatian Pink Floyd Show iz Karlovca, osnovan prije četiri godine. Kako nam je rekao frontman benda i vokal Damir Biondić dvije su se godine samo pripremali i proučavali legendarnu grupu Pink Floyd, a skidanje i uvježbavanje repertoara donijelo im je "krv, znoj i suze".

Svaki detalj

- Našom svirkom odajemo počast jednom od najvećih bendova svih vremena. Vodimo računa o svakom detalju. Glazbeni aranžmani, tonaliteti, tempo, back vokali, rasvjeta, videozid i razne druge komponente 99 posto identične su kao i kod originalnog live izvođenja Pink Floyda. Svi sudionici, od glazbenika koji sviraju, tehničara, producenta, light majstora su zaista veliki zaljubljenici u Pink Floyde i uložili smo maksimalne napore u pripremanju cijelog koncepta kako bismo se na određeni način zahvalili Pink Floydu na svemu što su napravili, a s druge strane prenijeli barem malo energije i doživljaja obožavateljima grupe i omogućili im da još jednom barem nakratko dožive Pink Floyd uživo, rekao je Biondić.

Na labinskom koncertu u pjesmi "The Wall" zapjevali su i polaznici labinske glazbene škole. U dva i pol satnom audiovizualnom spektaklu izvrsni članovi grupe podsjetili su na brojne hitove jednog od najvećih rock bendova u povijesti glazbe.

- Zatvorio sam oči i čuo sam Floyde, to je bilo to, rekao nam je jedan posjetitelj iz publike koji je bio na "pravom" koncertu Pink Floyda u Milanu. U dvodnevnom programu 4. Božića u Labinu svatko je mogao naći nešto za sebe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter