JAMAICAN CONNECTION

VIDEO/Album objavili za Dallas Records: Brain Holidays predstavljaju ALBUM SNIMLJEN NA JAMAJCI

Materijal je snimljen u Tuff Gong studiju iz kojeg je izašao čitav niz legendarnih albuma, kojeg je osnovao Bob Marley, a danas je u vlasništvu njegove obitelji

| Autor: Mladen RADIĆ
Novi singl Brain Holidaysa "Hladan kao led" donosi rime alter ega Saše Antića - Alejuandra Buendije i reggae zvuk smješta u drugačije okvire od uobičajenih

Novi singl Brain Holidaysa "Hladan kao led" donosi rime alter ega Saše Antića - Alejuandra Buendije i reggae zvuk smješta u drugačije okvire od uobičajenih


Početkom prošle godine kada je još sve izgledalo perspektivno, Brain Holidaysi su ostvarili svoj dugogodišnji san te su povodom 20. obljetnice djelovanja otputovali na Jamajku, održali koncert u Kingstonu i snimili svoj peti album "Jamaican connection" koji su objavili za Dallas Records.

Materijal je snimljen u Tuff Gong studiju iz kojeg je izašao čitav niz legendarnih albuma, kojeg je osnovao Bob Marley, a danas je u vlasništvu njegove obitelji.

Na albumu Holidaysi su ugostili jamajčansku pjevačicu Italee, s kojom su ranije ove godine objavili izvrsno prihvaćen singl "Petar Pan". Bend je u međuvremenu radio na materijalima s Italee koji će se naći na njezinom albumu. Po povratku u Zagreb u goste su pozvali Sašu Antića (TBF), Kandžiju i Bricu da svojim specifičnim rimama daju doprinos hrvatskoj reggae glazbi. Srpski virtuoz Hornsman Coyote kojeg su sreli na Jamajci i spontano ga pozvali u studio na suradnju, svojim je dionicama na trombonu dodatno obogatio reggae zvuk Brain Holidaysa. Na albumu su svoj pečat ostavili i Danko Krznarić na klavijaturama, Marko Borić na udaraljkama, Tina Bukić na pratećim vokalima i Domagoj Tafra na gitari.

Za snimanje albuma u Tuff Gongu bio je zadužen Roland McDermott, snimatelj koji je radio na velikom broju vrlo zapaženih svjetskih reggae izdanja u zadnjih dvadesetak godina. Na albumu se nalaze i ranije snimljene dvije pjesme ("Na put" i "Away") u RSL studiju u Novom Mestu.

Produkciju i miks potpisuje osnivač i frontmen benda Marko Gaćina, dok je za mastering bio zadužen Krunoslav Licitar iz Red Records studija. Omot albuma dizajnirao je višegodišnji suradnik benda Maksimilijan Gečević aka Skam Works.

Novi singl Brain Holidaysa "Hladan kao led" donosi rime alter ega Saše Antića - Alejuandra Buendije i reggae zvuk smješta u drugačije okvire od uobičajenih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater