JEMAA EL-FNAA

VIDEO / OVO JE SNIMAK GODINE: Pulski glazbenik na glavnom trgu u Marakešu izvodi poznatu istarsku narodnu pjesmu, u pratnji domaćih muzičara. To kako je Marokanac "skinuo" istarsku ljestvicu je čudo!

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Poznatu istarsku narodnu pjesmu "Ne zna Tone" na glavnom trgu u Marakešu u Maroku izveo je Mor Roll, pulski glazbenik pravog imena Vedran Šilipetar, koji trenutno boravi u inozemstvu.

"Trg Jemaa el-Fnaa u Marakešu sam odavno htio vidjeti jer su na istom mjestu Page & Plant snimali svoj kultni album "No quarter". Moja davna želja da napravim jednu stvar s lokalnim marokanskim muzičarima konačno se ostvarila. Mislim da je stvar ispala vrlo simpatično, posebno zato jer je odsvirana onako iz prve, improvizirano, ali vrlo blizu kako sam je zamislio. Puhač zvuči baš kao istarski svirac roženice, a groove udaraljki energičan. Zanimljivo je čuti kako puhač na momente svira istarsku ljestvicu u kombinaciji s marokanskom tradicionalnom ljestvicom. Nevjerojatno je koliko sličnosti", kaže Šilipetar.

Dodao je da se nada da je napravio jedno ležerno, ali dobro djelo.

"Djelo koje dostojno predstavlja istarsku tradicijsku glazbu u fuziji s afričkom, odnosno berberskom tradicionalnom glazbom", kaže Šilipetar. Video je snimila njegova djevojka Ewa Samanta Šestan. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater