ADVENT U KATEDRALI

Već tradicionalni blagdanski koncert Bruna Krajcara i gostiju: GLAZBOM DO BLAGDANSKOG UGOĐAJA

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Koncert Advent u katedrali, već tradicionalno blagdansko događanje u sklopu prosinačkih, adventskih svečanosti u Puli, nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovno je održan u petak navečer u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

(Snimio Dejan Štifanić)

Domaćin na ovim koncertnim zbivanjima je poznati pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar, a ove su godine njegovi gosti bili poznati glazbenik i tekstopisac Marko Kutlić, bivši član benda "Pravila igre", Valerio te mlada pjevačica Antonela Đinđić, poznata kao Nela koja se proslavila sudjelujući u prvoj sezoni emisije "The voice - najljepši glas Hrvatske".

Koncept događanja je već ustaljen, blagdanske pjesme, raznoliki repertoar, Bruno Krajcar kao domaćin te gosti, sve s pjesmama i porukama u znaku nade, dobrih želja i blagdanskog ugođaja. Na repertoaru su bile već dobro znane stvari, kao i poneke nove, a organizator je kolega novinar Daniel Sponza.

(Snimio Dejan Štifanić)

Publika je pjevala zajedno s izvođačima doprinijevši blagdanskom ugođaju, a sve uz nade da će iduća godina biti svima lakša i bolja.

To je bilo deveto izdanje programa "Advent u katedrali", a do sada su uz Krajcara nastupili Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jaques Houdek, sestre Husar, Tereza Kesovija, Lea Dekleva i Vanna.

Ovaj je koncert dio programa Adventa u Puli koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule. Kao i ranijih godina, koncert je bio besplatan.

Bruno Krajcar, hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, već tridesetak godina radi i kao glazbeni urednik, radijski voditelj i novinar Radio Pule, gdje je od 2016. godine glavni urednik. Djeluje i kao producent, etnomuzikolog, studijski glazbenik te multiinstrumentalist.

(Snimio Dejan Štifanić)

Premda je diplomirao na Akademiji za glasbo u Ljubljani kao orguljaš 1995. godine, nije ostao samo u okvirima klasične glazbe, a svoj glazbeni izričaj danas najviše temelji na blues, gospel i jazz uzorima gdje stalno ugrađuje i (re)valirizira tradiciju Istre, kako u vidu izvornog teksta, tradicionalnih instrumenata te istarske ljestvice.

Marko Kutlić od ranih je dana pokazivao interes za glazbu, te je kao dječak pjevao u crkvenim zborovima. Prvi je audio-zapis, obradu pjesme "Tears don't fall", britanskog sastava Bullet for my Valentine, snimio s gitaristom i producentom Lukom Dobrovićem.

U 2014. godini nastaje bend "Pravila Igre" u kojem Marko ima ulogu pjevača. Debitanska pjesma "Nebo na mojoj strani" koju je bend izdao početkom 2015. godine zasjela je na prvo mjesto HRtop40. Početkom 2017. godine, Marko napušta bend "Pravila igre" i započinje samostalnu karijeru. Prvu samostalnu pjesmu "Srce se spasilo" Marko je objavio u drugoj polovici 2017. godine.

(Snimio Dejan Štifanić)

Antonela Đinđić, profesionalno poznata kao Nela, hrvatska je pjevačica i tekstopisac. Uspjela se proslaviti sudjelujući u prvoj sezoni emisije "The Voice - Najljepši glas Hrvatske". Đinđić je najpoznatija po suradnji s Markom Kutlićem na pjesmi "U zagrljaju spašeni".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter