ADVENT U PULSKOJ KATEDRALI:

NASTUPAJU BRUNO KRAJCAR I LEA DEKLEVA - Hommage nezaboravnom Oliveru


U petak će se u pulskoj katedrali održati tradicionalni, 7. po redu adventski koncert Bruna Krajcara i njegovih gostiju.

Ciklus koncerata počeo je prije sedam godina u muzejsko–galerijskom prostoru Sveta srca, da bi se nakon dva izdanja preselio u pulsku katedralu. Koncerti su zajedničkom inicijativom poznatog pulskog novinara Danela Sponze i Bruna Krajcara jako dobro primljeni kod pulske publike koja svake godine dolazi u velikom broju čime je ovaj koncert postao neizostavni dio adventa u Puli.

Koncepcija koncerata je da domaćinu, poznatom pulskom kladatelju i kantautoru Brunu Krajcaru dolaze kolege glazbenici i glazbenice s kojima je on surađivao, tj. kojima je pisao pjesme. Ove godine Brunu će se priključiti poznata zagrebačka kantautorica Lea Dekleva s kojom je Bruno prije dvije godine snimio duet s kojim su nastupili na međunarodnom festivalu Chansone s pjesmom "Igračka vjetrova", Tina Ujevića, a koju je Krajcar uglazbio. Ta se pjesma nalazi i na novom albumu "Pozitiva" koji će dan poslije biti predstavljen u pulskom kinu Valli u glazbeno – vizualnom programu pod nazivom "Moje pjesme, moj film".

Upravo danas svoj 71. rođendan proslavio bi Oliver Dragojević, A i Lea i Bruno za našu najveću glazbenu legendu pisali su pjesme, pa će i to biti prilika da djelić koncerta posvete i njemu u čast.

Inače do sada su uz Kracara na Adventu u katedrali nastupili Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, Sestre Husar, a prošle godine i glazbena diva Tereza Kesovija kojoj je na posljednjem Porinom nagrađenom albumu, upravo Krajcar skladao dvije pjesme. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum