VEČERAS

U sklopu manifestacije "Na ulicama i trgovima 2022." promenadni koncert na Forumu

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Večeras u 21 sat na Forumu u održat će se promenadni koncert OKUD-a "Istra" u sklopu manifestacije "Na ulicama i trgovima 2022."

U promenadnom koncertu nastupit će harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" OKUD-a "Istra" koji će se predstaviti popularne, tradicionalnim i evergreen skladbama. Orkestrom će dirigirati Julian Grgorović. Orkestru će se pridružiti dugogodišnji polaznici tečajeva u OKUD-u u klasi Aleksa Nadišića koji su formirali bendove za ovu prigodu. Organizator programa je SAKUD, suorganizator OKUD "Istra. Pokrovitelji programa su Grad Pula i TZ Grada Pule.

Orkestar je 1959. godine osnovao Stanko Mihovilić, po kojem je i nazvan nakon njegove smrti. Čine ga glazbenici raznih dobi i obrazovanja, od učenika srednje škole, studenata, do službenika, profesora, ekonomista i mnogih drugih. Trenutačno broji 20 aktivnih članova i preko deset stalnih suradnika. Orkestar je održao mnoge koncerte diljem Hrvatske, Italije, Njemačke, Češke te u USA i Kanadi. Orkestar često snima za radio i televiziju, a izdana su i dva CD-a.

Na brojnim nastupima, koncertnim turnejama i natjecanjima osvaja brojne nagrade i priznanja diljem Europe, a slovi kao najstariji i najkvalitetniji orkestar u Hrvatskoj. Od 2016. umjetnički voditelj i dirigent harmonikaškog orkestra "Stanko Mihovilić" je Julian Grgorović, magistar glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Puli. Dugogodišnji je član OKUD-a Istra u kojem od malih nogu razvija ljubav prema glazbi. Također dugogodišnji je član i harmonikaškog orkestra "Stanko Mihovilić", a u ulozi dirigenta orkestra je od 2016.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of