DO 28. SVIBNJA

ROVINJ SPRING JAZZ FESTIVAL: Tri koncertne promocije albuma prvijenaca snimljenih u doba pandemije

Diskografska kuća Nota Bene Records objavila je album "Internal Walk", prvo diskografsko izdanje trubača i skladatelja Roberta Mikuljana iz Labina. Mikuljan je autor svih skladbi na albumu, a nadahnute su najegovim životnim iskustvima, korijenima i najboljim ljudima te događajima koje je proživio

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Večeras svira Robert Mikuljan Quintet

Večeras svira Robert Mikuljan Quintet


U Rovinju je započelo ovogodišnje izdanje Rovinj Spring Jazz festivala, koji se održava od 26. do 28. svibnja u rovinjskom Multimedijalnom centru i donosi tri koncerta.

Sve tri večeri festivala publika može uživati u albumima prvijencima snimljenim u vrijeme pandemije i to će biti njihovo prvo predstavljanje istarskoj publici. Diskografska kuća Menart objavila je album "From Now On" istarskog glazbenika Leona Brenka. Radi se o lijepo osmišljenoj glazbi zasnovanoj na spoju jazza s plesnom glazbom. Album je snimljen u njegovom Analogic Recording Studiju u Puli.

Diskografska kuća Nota Bene Records objavila je album "Internal Walk", prvo diskografsko izdanje trubača i skladatelja Roberta Mikuljana iz Labina. Mikuljan je autor svih skladbi na albumu, a nadahnute su njegovim životnim iskustvima, korijenima i najboljim ljudima te događajima koje je proživio.

Svoj prvi album "In the Pocket" Zvonimir Šestak je objavio za Croatia Records. Album je snimljen u studenom 2019., u studiju Štala Recordings u Sloveniji. Skladbe su vrlo šarolike te spajaju razne žanrove koji većinom potječu ili imaju korijenje s afričkog kontinenta poput latino, afro-kubanske i brazilske glazbe.

Svi koncerti održavaju se u Multimedijalnom centru i počinju u 21 sat a realiziraju se sredstvima Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja, ujedno i organizatora. Festival sufinancira Ministarstvo kulture i medija te Turistička zajednica Grada Rovinja.

Festival je započeo sinoć kada je na programu bio predstavljanje novog albuma Leona Brenka, a nastupio je Leon Brenko Qartet. Večeras svira Robert Mikuljan Quintet s "Internal walk". Nastupaju Robert Mikuljan, truba; Denis Razumović, saksofon; Aldo Foško, klavijature; Bojan Skočilić, bas gitara i Adriano Bernobić, bubnjevi. Sutra nastupa "Zvonimir Šestak Groove Assembly".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum