OVOG ČETVRTKA

Riječka premijera filma "Tusta"

| Autor: M. RADIĆ

Riječka premijera dokumentarnog filma "Tusta", o frontmanu pulskog punk benda KUD Idijoti, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma, bit će održana u Art-kinu u četvrtak, 21. studenog u 20 sati, uz gostovanje redatelja filma Andreja Korovljeva, najavljuju iz Art-kina.

- Biografski dokumentarac "Tusta" približava nas životu Branka Črnca Tuste putem arhivskih materijala i intervjua s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarom Diegom Bosuscom Pticom te kolegama i suvremenicima. Drugi čin ove priče posvećen je ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata i nacionalističkog ozračja u Hrvatskoj.

Nepoljuljanih ideala i beskompromisnog stava, Tusta i KUD Idijoti bili su prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ. Konačno, u finalnom segmentu filma, redatelj Andrej Korovljev fokusira se na posljednje godine i prerani kraj Tustinog života, kada otkrivamo njegovu manje poznatu, intimnu, ljudsku dimenziju - piše u najavi filma.  (D. M.)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom