POSLUŠAJTE PJESMU

PULSKI OSTACI ZVUKA U NOVOM SINGLU PORUČUJU: "Srednji prst prema javi"

| Autor: Tea TIDIĆ
Ostaci zvuka

Ostaci zvuka


Nakon hvaljenog EP-a "Nigdje negdje gledamo" kojeg su objavili za Aquarius Records 2017. godine, pulski sastav Ostaci zvuka vraća se u novoj postavi s novim singlom "Srednji prst prema javi".

Čini se da se referiraju na situaciju u kojoj smo svi globalno zaglavili i najradije bi bili svugdje drugdje nego ovdje i sad, ali tko zna - možda je ovo stvarno samo neobična ljubavna pjesma.

Grupa Ostaci zvuka djeluje od 2014. godine, a kroz godine se članstvo benda mijenjalo, te od 2020. godine, uz frontmena, pjevača i autora Ivana Kraljevića, grupu čine gitarist Ivan Jović, bubnjar Nenad Črnac Črle i basist Cristian Crevatin.

Čvrstim rock zvukom s dominantnim uplivom grunge utjecaja, ali ipak stavljajući melodiju u prvi plan, Ostaci zvuka donose prepoznatljiv autorski potpis kojim vješto balansiraju između mainstreama i žešćeg zvuka.

Ostaci zvuka

"Pjesma "Srednji prst prema javi" grupe Ostaci zvuka nudi onu esenciju rock'n'rolla kakvu smo navikli čuti kod grupe Foo Fighters; jednostavno i moćno, energično i pitko. Na svu sreću, bez želje da kopiraju Ostaci zvuka ipak nude jedan svoj prepoznatljiv, nabrijan i energičan zvuk uz jednostavan tekst koji poziva na pjevušenje već nakon prvog slušanja. Odlični gitaristički rifovi, sjajna ritam sekcija i istaknut i jasan vokal trebali bi biti dovoljan razlog da ova pjesma postane novi rock hit 2021. godine u Hrvatskoj", napisao je u recenziji ovog singla rock kritičar Dubravko Jagatić.

Singl se može poslušati na BandCamp stranici grupe https://ostacizvuka.bandcamp.com/releases ili na web stranici grupe http://ostacizvuka.wixsite.com/ostacizvuka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater