OD ČETVRTKA DO SUBOTE

PULA JAZZ FESTIVAL: Festivalsko otvaranje uz estonski Alfa Collective

| Autor: Mladen RADIĆ
Nicolas Bearde

Uz Alfa Collective, u četvrtak će nastupiti American Music Project. U petak sviraju Rhyme and Reason Project, jazz bend sastavljen od glazbenika iz SAD-a, Rusije i Hrvatske, Goran Bojčevski Quartet iz Slovenije, te talijansko-slovenska kombinacija Beppe Aliprandi Jazz Academy Quartet * Subota je rezervirana za Matjaž Mikuletić Band iz Slovenije, a iz SAD-a dolazi renomirani svjetski vokalist Nicolas Bearde

Sredina kolovoza u Puli rezervirana je i za Međunarodni Pula jazz festival čije će se 4. izdanje održati od četvrtka do subote na ljetnoj pozornici dvorišta Doma hrvatskih branitelja.

Koncerti svake večeri počinju u 20 sati, a prve večeri nastupit će peteročlani estonski Alfa Collective, koji sastavljaju jedinstven ritam neo soul glazbe te uz nagovještaje funka, bluesa i jazza eksperimentiraju s poznatim zvucima. Nakon njih nastupa American Music Project čija glazba je spoj modernog i tradicionalnog zvuka koji prenosi harmoničnu poruku jazza širokoj publici mladih slušatelja, a večer se završava jam sessionom.

Završnica uz jam sessionom

U petak nastupa Rhyme and Reason Project, jazz bend sastavljen od glazbenika iz SAD-a, Rusije i Hrvatske među kojima je i jedan od organizatora ovog festivala saksofonist Oleg Kireyev, a s njim je tu i pijanist Keith Javors. Iz Slovenije dolazi Goran Bojčevski Quartet u čijim kompozicijama se balkanska duša susreće se s europskom tradicijom kroz različite glazbene stilove i žanrove te talijansko-slovenska kombinacija Beppe Aliprandi Jazz Academy Quartet.

Zadnja večer festivala, u subotu, rezervirana je za Matjaž Mikuletić Band iz Slovenije koji njeguje raznolikost inspiriranu pop, funk, jazz i aranžmanima u stilu legendarnih bendova kao što su Blood Sweat & Tears, Earth Wind & Fire ili Incognito, dok na energičnim nastupima uglavnom izvode autorsku glazbu. Iste večeri iz SAD-a dolazi renomirani svjetski vokalist Nicolas Bearde, jazz pjevač snažne dubine, dometa i tehnike. Kraj festivala i ove će godine biti u znaku zajedničkog jam sessiona.

Prestižna manifestacija

Organizatori iz udruge Kulturna inicijativa ističu da je ovaj festival prepoznat na svjetskoj jazz sceni kao jedna od najprestižnijih manifestacija.

- Pula Jazz Festival svoju specifičnost duguje kreativnoj ponudi izvođača koji su mahom jazzisti, ali spomenuti žanr predstavljaju i kroz srodne glazbene izričaje kao što su blues, soul, swing, gospel i mnogi drugi. Festival čini zanimljivim širem krugu auditorija odabir umjetnika koji glazbu percipiraju na moderan, pop, komercijalan način kako bi djelovao na publiku i edukativno, prikazujući sva obilježja glazbe, ističu iz udruge Kulturna inicijativa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater