TRADICIONALNO

PROJEKT "PREMANKULTURA (SEPTEMBART)" UDRUGE FENOLIGA Na premanturskoj placi početkom rujna PET KONCERATA


Prvoga dana nastupit će Atma Mundi, 2. rujna Oogroovay, potom 4. rujna Edi East Trance Blues, 5. rujna Alba & Leo, a program 8. rujna zatvara The Quintet

Fenoliga, Udruga u kulturi od utorka, 1. rujna do utorka, 8. rujna u sklopu svojeg tradicionalnog projekta "PremanKultura (SeptembArt)" organizira koncertni program na placi u Premanturi.

Prvoga dana nastupit će Atma Mundi iz Rijeke, 2. rujna Oogroovay (Istra), potom 4. rujna Edi East Trance Blues (Istra), 5. rujna Alba & Leo (Opatija), a 8. rujna The Quintet (Pula). Svi koncerti započet će u 20.30 sati, a ulaz je na sve koncerte slobodan. U slučaju kiše bit će odgođeni.

Atma Mundi Ensemble sastav je koji istražuje svjetsku glazbenu baštinu te spaja world music s jazzom, a djeluje od 2011. godine. Kvintet Oogroovay čine eminentni hrvatski jazz glazbenici koji mahom dolaze iz Istre. Trubač Branko Sterpin i trombonist Miron Hauser pulski su glazbenici. Luka Žužić dolazi iz Tara i u ovom kvintetu svira klavir iako je na jazz sceni vrlo aktivan i kao trombonist. Na električnom basu imaju Opatijca Luku Veselinovića, dok bubnjar Adriano Bernobić dolazi iz Roča. Svi su ovi glazbenici vrlo aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni te sviraju u različitim sastavima.

Edi East Trance Blues (EETB) je nešto novo na istarskoj rock sceni. Prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri Edi Maružin odlučio se na solo projekt. Nakon 37 godina rada u Gustafima, upućuje se u nešto malo drugačije vode. Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa, uvijek se nađe poneka blues pjesma, ovo je prvi put da se cjelokupni repertoar sastoji od isključivo bluesa i to trance bluesa.

Augmented reality duo Alba&Leo čine Alba Nacinovich i Leo Škec. Riječki duo zajedno nastupa od 2008. te su domaćoj publici poznati po neobičnim obradama i korištenju live looping tehnike – nasnimavanja zvuka uživo.

The Quintet pulsko-rovinjska je skupina glazbenika koju povezuje sklonost k izvođenju instrumentalne glazbe na tragu Georgea Bensona, The Crusadersa, Herbie Hancocka... Članovi su Leon Brenko (klavijature), Alen Spada (gitara), Marko Kalčić (bas) i Boro Lukić (gitara).


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini