U 73. GODINI

Preminula slavna glumica i pjevačica Olivia Newton John, koja je svjetsku slavu stekla ulogom u kultnom filmu "Briljantin"

| Autor: Glas Istre
Olivia Newton John (EPA)

Olivia Newton John (EPA)


Legendarna glumica i pjevačica Olivia Newton-John preminula je u dobi od 73 godine, objavio je u ponedjeljak njezin suprug John Easterling, prenosi Jutarnji.

- Preminula je u miru svojega ranča u južnoj Kaliforniji jutros, okružena obitelji i prijateljima, priopćio je Easterling.

Newton-John, koja je svjetsku slavu stekla ulogom u kultnom filmu "Briljantin" iz 1978., godinama je vodila bitku s karcinomom dojke.

- Sve molimo da poštuju privatnost obitelji u ovom iznimno teškom trenutku. Olivia je bila simbol trijumfa i nade tijekom svoje borbe s rakom dojke koja je trajala 30 godina, naveo je Easterling i najavio da će njezina fondacija osnovana za istraživanje biljnih lijekova kao tretmana za karcinom nastaviti s radom te je pozvao sve da umjesto slanja cvijeća uplate nešto novca fondaciji.

Oliviji je rak prvi put dijagnosticiran 1992., no uspjela mu se othrvati da bi se bolest vratila u još dva navrata, 2013. i 2017. godine. Njezina je borba stoga postala inspiracija mnogima diljem svijeta.

Newton-John se tijekom 1970-ih godina okušala u countryju, folku, rocku, discu, a status glazbene zvijezde zacementirala je popularnom pjesmom "Physical" iz 1981. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom