FESTIVAL KOMORNE GLAZBE

POLUOTOK RADOSTI: Zagrebački puhački trio nastupio u Arheološkom muzeju Istre

Zagrebački puhački trio nastupio je u sastavu: Dario Golčić, oboa, Bruno Philipp, klarinet i Žarko Perišić, fagot. Na njihovom koncertnom repertoaru su bila djela J. Ph. Rameaua, L. van Beethovena, H. Tomasija, S. Dedića i Ž. Smalysa

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio


Ovogodišnji, 12. festival komorne glazbe "Poluotok radosti" započeo je preksinoć u prostorima Arheološkog muzeja Istre u četvrtak navečer. Nastupio je Zagrebački puhački trio u sastavu: Dario Golčić, oboa, Bruno Philipp, klarinet i Žarko Perišić, fagot. Na njihovom koncertnom repertoaru bila su djela J. Ph. Rameaua, L. van Beethovena, H. Tomasija, S. Dedića i Ž. Smalysa.

Zagrebački puhački trio u sadašnjem sastavu nastavlja dugu tradiciju ove vrste puhačkoga komornog ansambla, koji neprekidno djeluje u Zagrebu od 1970. godine. Na inicijativu Trija nastale su brojne skladbe, a mnogi hrvatski skladatelji posvetili su mu svoja djela. Osim u Hrvatskoj, ansambl uživa i međunarodni ugled koji je stekao brojnim gostovanjima po Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Bugarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Rusiji… Dobitnik je i uglednih nagrada kao što su Nagrada "Vatroslav Lisinski" i Nagrada "Milka Trnina". Uz svoju dugogodišnju koncertnu djelatnost, Zagrebački puhački trio snimio je i nekoliko studijskih nosača zvuka popraćenih hvaljenim kritikama, a koji su nominirani za nagradu Porin u kategoriji za najbolje izvedenu skladbu hrvatskih skladatelja.

Idući koncert festivala Poluotok radosti na programu je u nedjelju u 21 sat, također u Arheološkom muzeju Istre, a nastupit će Duo Balyk: Nataša Balyk, mandolina/domra i Volodimir Balyk, klasična harmonika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater