OVOGODIŠNJI FAVORITI

Objavljene nominacije za četvrtu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&OFF: NAJVIŠE NOMINACIJA ZA POCKET PALMA, PORTO MORTO TE URBAN & 4

| Autor: Tea TIDIĆ


Četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off ušlo je u svoje "polufinale" - naime, danas su u studiju Unisona proglašene nominacije čime je otkriveno je tko se službeno našao u konkurenciji za nagradu Rock&Off, a koja će u ruke najboljih doći 5. veljače u Tvornici kulture.

Voditeljica Nina Trumbić i direktor nagrade Rock&Off Krešimir Blažević

S današnjeg proglašenja nominacija u studiju Unisona - voditeljica Nina Trumbić i direktor nagrade Rock&Off Krešimir Blažević

Proglašenje nominacija je moderirala voditeljica Nina Trumbić, a direktor nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off Krešimir Blažević, umjetnički direktor Hrvoje Horvat, voditelj stručne komisije nagrade Aleksandar Dragaš, koproducent nagrade Dražen Goreta iz Tvornice kulture te predsjednik uprave Iskona Krešimir Madunović pročitali su nominirane u svih 10 kategorija.

Deset kategorija

Devet je kategorija Nagrade Rock&Off - to su Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu "Iskonovu nagradu publike" koja će se odabrati na njihovim web stranicama (www.iskon.hr) od 17. siječnja 2022. godine.

S prošlogodišnje dodjele nagrada Rock&Off (Snimio Matej Grgić / Rock&Off)

S prošlogodišnje dodjele Rock&Off nagrada u zagrebačkoj Tvornici kulture (Snimio Matej Grgić / Rock&Off)

U "regularnim" Rock&Off kategorijama žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija u prvom krugu je dao prijedloge za izvođače koji su obilježili glazbenu 2021. godinu, te su u drugom krugu izabrani favoriti.

Godina za nama, makar je koncertna aktivnost i dalje bila ograničena zbog koronavirusa, istovremeno je bila izuzetno kreativna na glazbenom planu - tako su članovi žirija u prvom krugu predložili čak 780 glazbenih imena izvođača u svim kategorijama, više od 110 albuma i 200 pjesama, a ove godine su u kategoriji koncertnog izvođača godine mogli konkurirati i oni koji su koncerte održali online, te je pristiglo 83 predloženih izvođača. U kategoriji Veliki prasak, gdje se biraju najkvalitetnija nova glazbena imena, stigla je čak 101 prijava.

pocket palma (Snimio Benjamin Strike)

pocket palma (Snimio Benjamin Strike)

Najviše nominacija - njih čak četiri - dobili su Pocket palma, Porto Morto te Urban & 4. Slijede Bad Daughter, Mayales i The Gentlemen koji se mogu pohvaliti s po tri nominacije za nagradu Rock&OFF.

A nominirani su…

Za prestižnu titulu Albuma godine natječu se Bad Daughter i njezino izdanje "Let Me Panic", Kensington Lima i njihov "Southbound", Mayales i "Domovina", pocket palma s izdanjem "Atomi", Porto Morto i njihov "Portopop", The Gentleman i "Hide & Seek" te Urban i njegova četvorka s albumom "Lipanj, srpanj, kolovoz".

Urban & 4 (Snimio Milivoj Mijošek)

Urban & 4 (Snimio Milivoj Mijošek)

Pjesma godine četvrtog Rock&Off-a mogla bi postati "Thick" Bad Daughter, "Falling" Jonathana, "Montreal" Mayalesa i Mary May, "Zauvijek" pocket palme, "Vrijeme za čilanje" Porto Morta, "Body or soul" The Gentlemana ili "Sama" Urbana &4.

U kategoriji Veliki prasak godine snage će odmjeriti Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te Šiza. Valja napomenuti da je prošle godine u lipnju i srpnju organizirana Rock&Off turneja, u sklopu koje su nastupili svi nominirani u kategoriji Velikog praska te godine, te su nastupili u Đakovu, Kutini, Jelsi, Kninu, Samoboru, Ozlju i Motovunu. Tako će i svi koji su ove godine nominirani u kategoriji Veliki prasak godine koncertno nastupiti na Rock&Off turneji.

Porto Morto (Foto: Promo)

Porto Morto

Za naslov Koncertnog izvođača godine "bore" se Jonathan, Mark Mrakovčić, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Urban &4 te z++.

Rock&Off izvođač godine postat će Kensington Lima, Šiza, The Strange, Tús Nua ili Urban &4, a u konkurenciji za Pop&Off izvođača godine našli su se Bad Daughter, Mayales, pocket palma, Porto Morto i The Gentleman.

Rap&Off kipić godine ovoga bi puta mogao doći u ruke Banana Zvuka, Grše, Krankšvestera, Podočnjaka ili Targeta, a za titulu Elektro&Off izvođača "bore" se Jan Kinčl & Reggis Kattie, Kozmodrum, Petar Dundov, Plastic Knives i Toni Starešinić.

"Gusto" je i u kategoriji Jazz&Off, gdje su nominirani Damir Kukuruzović Django group, Doringo, Matija Dedić, Šimun Matišić Quintet te Zoran Majstorović & Jazzistra Orchestra.

Iskonova nagrada publike mogla bi doći u ruke sljedećih izvođača, abecednim redom: Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips / Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban &4 ili z++.

Sve novosti i aktualnosti nagrade mogu se pratiti na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini