GOAT EXPO

JOŠ JEDNA TURISTIČKA ATRAKCIJA U PULI: Organizatori Pula Music Weeka pripremaju ulični gastro spektakl koji će trajati dva tjedna na pet lokacija

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ovako bi otprilike trebao izgledati pulski GOAT Expo

Ovako bi otprilike trebao izgledati pulski GOAT Expo


Nakon nedavne objave održavanja Pula Music Week glazbenog festivala, ne prestaju dobre vijesti za istarsku prijestolnicu. Prema informacijama koje smo dobili od organizatora PMW-a, pulska Riva, Valerijin park (između Pietasa i Arene), Karolina, Park Franje Josipa i Park Kralja Zvonimira biti će mjesta gdje će od 24. lipnja do 10. srpnja biti održan prvi istarski street festival pod nazivom Goat Expo. 

Organizatori naglašavaju kako su krenuli pozivi istarskim vinarima, obrtnicima, proizvođačima maslinovih ulja, vlasnicima OPG-ova, kako bi oni u periodu kada se u Puli i okolici očekuje iznimno velik broj domaćih i stranih posjetitelja, zbog Pula Music Weeka, ponudili svoje nadaleko poznate autohtone proizvode.

Na Expu se očekuje i sudjelovanje najboljih ugostiteljskih objekata s istarskog poluotoka, čime se prati tradicija mogućnosti uživanja u delicijama u gradskom ambijentu, a što je postala stalna praksa velikih gradova diljem Europe, pa i šire.

Goat Expo

Primjer sličnog festivala

Organizatori naglašavaju kako je sajam zamišljen kao savršena platforma za kreiranje dodatnog turističkog i zabavnog sadržaja za posjetitelje PMW-a, ali i prezentacijska platforma za domaće proizvođače koji će ovim putem moći predstaviti i uspješno plasirati svoje proizvode i ponudu. Projektom se želi dati prilika domaćim poduzetnicima i proizvođačima da velikom broju stranih i domaćih posjetitelja koji će posjetiti Istru i Pulu u tom periodu daju priliku da promoviraju i prodajno ponude svoje proizvode.

Medijski predstavnik Pula Music Weeka Kristijan Gržetić navodi kako je cilj organizacije GOAT Expoa želja da Puli, Istri i domaćem turizmu daju dodatnu vrijednost i omoguće još jači ekonomski prosperitet zajednice.

"Naš cilj je da povežemo istarske ljude i običaje i da stranim posjetiteljima dodatno predstavimo domaću kulturu, bogatu gastronomsku i enološku ponudu, vrhunsku glazbu i ekološko bogatstvo Istre. Primarni cilj je da damo svoj skromni doprinos jačanju ekonomskog prosperiteta i kulturnog rasta lokalne i regionalne zajednice. Naziv GOAT Expo za koji smo se odlučili je autentičan i njime smo željeli dati svojevrstan hommage lokaciji gdje smo se kao organizatori pojavili i čija nas je zajednica prihvatila otvorenih ruku i srca. Kao organizatori poštujemo bogatu kulturnu baštinu Istre i čast nam je što ćemo ovoj prekrasnoj regiji dati naš mali doprinos od kojeg bi benefit trebala imati cjelokupna zajednica. Street festival je zamišljen kao skup široke palete ponude za velik broj posjetitelja koji će u ranije navedenom periodu pohoditi Istru i na kojem će domaći proizvođači, cjelokupna ekonomska slika grada i regije zaživjeti s ovim festivalima", naglašava Gržetić.

Organizatori ističu da festivali nisu samo proslava umjetnosti i druženja, već mjesto na kojem brojna publika može uživati u raznolikim gastronomskim specijalitetima. Bilo da je autohtona, lokalna, regionalna ili internacionalna, ponuda hrane uvijek će obogatiti sadržaj svakog festivala. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje na GOAT Expou mogu se javiti na email Goat-Expo@net.hr do 5. lipnja. Dopis treba sadržavati ponudu hrane, opis i fotografije proizvoda (doslovno kako će izgledati u ponudi), fotografije pomičnog objekta (doslovno kako će izgledati) i cjenik, pri čemu će se najviše uzimati u obzir posebnost i unikatnost u ponudi, što podrazumijeva inovativnu i kreativnu kuhinju, kažu organizatori. 

- Napomenuli bismo samo da u obzir dolazi isključivo prodaja unikatnih domaćih proizvoda, suvenira, hrane i prehrambenih proizvoda, te istarskih tradicionalnih pića, ističu.

Nakon primitka ponuda uslijediti će selekcijski period, a odluke o tome kome će se omogućiti da se predstavi na GOAT Expou bit će donesene već početkom lipnja. 

Nadalje, u vrijeme street festivala Pula će biti domaćin domaćim kreativnim umjetnicima, od kojih je prva OKO, ističu organizatori. 

Goat Expo

OKO

- OKO je umjetnica koja kombinira razne urbane i ulične tehnike izražavanja. Iako je vrlo vješta crtačica - pogledajte samo njene virtuozno izvedene nadrealističke portrete - dobro se osjeća i u disciplinama umjetničkih instalacija i performansa. Tajanstvena i samozatajna, OKO uvijek nalazi način da iznenadi osjetila promatrača i zaljubljenika u umjetnost. Riječ je o mladoj hrvatskoj, a prije svega zagrebačkoj umjetnici čiji radovi proizlaze iz urbane, street art i skateboard scene Grada Zagreba u kojem je odrastala i studirala na Akademiji likovnih umjetnosti. Danas živi i djeluje na relaciji London - Zagreb. Više od desetljeća prisutna je na ulici svojim ilegalnim instalacijama nastalim grafičkim tehnikama poput linoreza, ali i crtežem. Njezina umjetnost, iako utkana u urbanu kulturu, nije prisutna samo na ulici već i u privatnim kolekcijama i muzejima kao što je Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu koji u svojoj slikarskoj zbirci ima i mural ove umjetnice. Izlaže u Muzeju Victoria i Albert u Londonu,  kao dio umjetničke platforme e-flux u New Yorku, u zagrebačkoj Laubi i mnogim drugim izložbenim prostorima, zaključuju organizatori.

Goat Expo

Jedan od radova umjetnice OKO

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini