GLAZBENI USPJESI

MEĐUNARODNA NATJECANJA: Komorni duo Kumpare-Vešligaj nagrađen u Italiji

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Pulski glazbeni umjetnici, klarinetist David Kumpare i pijanist Sandro Vešligaj u proteklih su mjesec dana sudjelovali na dva međunarodna natjecanja u Italiji. Početkom travnja nastupili su na jubilarnom 25. Concorso cameristico internazionale "Giulio Rospigliosi" u toskanskom Lamporecchiu gdje su u konkurenciji od tridesetak komornih sastava (dua, tria i kvarteta) iz cijelog svijeta osvojili visoku treću nagradu. Natjecanje se održalo u čuvenoj Villi Rospigliosi iz 17. stoljeća, djela arhitekta Gian Lorenza Berninija koju je dao sagraditi papa Klement IX. (pravog imena Giulio Rospigliosi) za svoju obitelj.

Proteklog su se pak vikenda predstavili na natjecanju Musica insieme u Venetu gdje su u kategoriji komornih sastava bez dobnih ograničenja osvojili izvrsnu prvu nagradu.

Inače, ovaj komorni duo upravo je završio i umjetničko usavršavanje iz komorne glazbe na Accademiji Musicale Santa Cecilia u Bergamu pod mentorstvom svjetski priznatog ruskog glazbenog pedagoga Konstantina Bogina. Uz aktivnu koncertnu djelatnost, članovi ovog dua su i uspješni nastavnici. David Kumpare radi kao nastavnik klarineta i voditelj puhačkog orkestra u riječkoj Glazbenoj školi Ivana Matetića-Ronjgova, dok je Sandro Vešligaj zaposlen u zvanju višeg asistenta na Muzičkoj akademiji pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Od ovog komornog dua, dobro poznatog pulskoj publici koja prati klasičnu glazbenu scenu, zasigurno možemo očekivati još ovakvih uspjeha i nagrada na međunarodnoj razini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini