PROGRAM

U organizaciji Odsjeka studija Klasične harmonike pulske Muzičke akademije: HOMMAGE ASTORU PIAZZOLLI U POVODU 100. OBLJETNICE ROĐENJA

Uz predavanje talijanskog muzikologa prof. Paola Picchija i predstavljanje njegove nove knjige "Astor Piazzolla, il padre del Nuevo Tango" (Edizioni Curci), održan je i cjelovečernji koncert violončelistice Vite Peterlin i harmonikaša Žana Trobasa iz Slovenije

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Violončelistica Vita Peterlin i harmonikaš Žan Trobas iz Slovenije

Violončelistica Vita Peterlin i harmonikaš Žan Trobas iz Slovenije


U prostorijama Doma hrvatskih branitelja u organizaciji Odsjeka studija Klasične harmonike Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, organiziran je hvalevrijedan projekt pod naslovom "Hommage Astoru Piazzolli u povodu 100. obljetnice rođenja".

Pozdravni govor i uvodnu riječ uputili su dekan Muzičke akademije u Puli izv. prof. art. Dražen Košmerl i prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić. Uslijedilo je predavanje talijanskog muzikologa prof. Paola Picchija na temu "Prezentacija različitih tipova harmonika i njihove karakteristike". Nakon toga, održao je zanimljivo predavanje i prezentacija njegove novoobjavljene knjige "Astor Piazzolla, il padre del Nuevo Tango" u izdanju Edizioni Curci.

Potom je održan cjelovečernji koncert violončelistice Vite Peterlin i harmonikaša Žana Trobasa iz Slovenije. Ovaj se talentirani duo predstavio Bachovom sonatom u G-duru za violu da gamba i čembalo (BWV 1027) te djelima "Inquieta elegia" skladatelja Paola Picchija, "Tango" Igora Stravinskog i "Le Grand Tango" Astora Piazzolle.

Također, glazbenici su se predstavili i kao solisti. Tako je Žan Trobas izveo "Talijanski koncert u F-duru (BWV 971)" i "Fantango" Jukka Tiensuua, dok je Vita Peterlin odsvirala Sarabandu i Flamenco iz "Španjolske suite" br. 1. Rogelija Huguet y Tagella.

Na predavanjima i koncertu prisustvovali su članovi trožupanijskog stručnog vijeća profesora harmonike i njihova voditeljica Ana Šterpin Zagoranski, studenti Muzičke akademije u Puli i ostali ljubitelji glazbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum