Završen četverodnevni festival

LIFE STREAM Glazbom za humanitarne svrhe

| Autor: Priredio M. Ra

Nastupi s Life Streama bit će emitirani tijekom dva produžena vikenda, i to od 17. do 20. i od 24. do 27. rujna. Kompletan Life Stream program moći će se gledati na službenim stranicama i Facebooku EXIT festivala

Uz zvuke "Hallelujah" Leonarda Cohena završen je četverodnevni Life Stream festival, na kome su, u cilju podrške Svjetskom programu za hranu Ujedinjenih naroda, nastupili neki od najvećih elektronskih izvođača na svijetu.

Iako je do početka emitiranja održanih nastupa ostalo nekoliko dana, sudeći po 400 tisuća pregleda prvog teasera, publika širom svijeta nestrpljivo čeka snimke nastale protekla četiri dana na Petrovaradinskoj tvrđavi. Premijerno emitiranje nastupa techno dive Charlotte de Witte, odjeknulo je u svjetskoj glazbenoj industriji, kako zbog jedne od najspektakularnijih produkcija ove godine, tako i činjenice da je EXIT jedan od rijetkih festivala koji je umjesto virtualnog svijeta publici ponudio punokrvno živo iskustvo.

Exitov Life Stream, projekt realiziran u partnerstvu sa Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih naroda (WFP), otvoren je međunarodnim panelom "Svjesna muzika", na kojem su pričali čelni ljudi WFP-a, David Beasley i Exita, Dušan Kovačević. Life Stream koncept će se razvijati kao open-source platforma i bit će ponuđen i drugim festivalima i događajima širom svijeta besplatno.

Nakon panela, uživo s pozornice smještene u rovu mts Dance Arene, setove su isporučili Charlotte de Witte, Marcel Dettmann, Tijana T, uz jednako motivirane Laga, Iliju Đokovića, dok je posebno emotivan bio virtualni susret publike s velikanom Carlom Coxom. Drugu večer festivala atmosferu su usijali Burak Yeter, Ofenbach, Mahmut Orhan, te Paul Van Dyk u svom virtualnom obliku, kao i lokalni elektronski heroji Divolly & Markward, Lady Lee i Vantiz. Treću večer obilježili su nastupi virtualno Nine Kraviz, a uživo Adama Beyera i Bena Klocka, te Space Motiona i Ece Ekren kojoj je kao gošća u jednoj pjesmi nastupila Milica Majstorović. Finale su održali Black Coffee virtualno, Satori live, DJ Tennis, Marko Nastić, Kristijan Molnar u back2back setu s After Affair i Coeus uživo dirigirali su plesnim podijem, a vrhunac večeri bio je set Hot Since 82 kojim su se zaokružila četiri dana na tvrđavi. Za publiku je na raspolaganju bilo samo 250 ulaznica i to za prostor mts Dance Arene koji u normalnim okolnostima prima 25.000 ljudi.

Nastupi s Life Streama bit će emitirani tijekom dva produžena vikenda, i to od 17. do 20. i od 24. do 27. rujna. Kompletan Life Stream program moći će se gledati na službenim stranicama i Facebooku EXIT festivala i na stranici Life Streama, na kojoj se nalazi detaljan raspored emitiranja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater