U DVORIŠTU ROJCA

Koncert Nipplepeople i Jonathana: MODERNI ZVUK ZA PUBLIKU ŽELJNU PLESA

Oba benda spadaju u noviju generaciju hrvatske glazbene scene i drže se modernog zvuka, premda kod elektronike Nipplepeoplea ima skretanja u traku retro stila

| Autor: Mladen RADIĆ


Nipplepeople i Jonathan nastavili su niz koncerata koji su se zaredali, neki silom prilika, u dvorištu Rojca. Oba benda su ljubimci pulske publike, pa Jonathan već nekoliko ljeta redovito nastupa u ovom dvorištu, dok su Nipplepeople također sve češći gosti koji imaju svoje vjerne pratitelje.

Uz to, jedan i drugi bend spadaju u noviju generaciju hrvatske glazbene scene i drže se modernog zvuka, premda kod elektronike Nipplepeoplea ima skretanja u traku retro stila.

Misterioznost

Kakogod ispalo, pulskoj publici to odgovara. Nipplepeople su došli tradicionalno maskirani, bit će da im nitko nije rekao da je po danu 30 stupnjeva, po noći nešto manje, ali dovoljno da se skuhaju u svojim kostimima koji ih pokrivaju od glave do pete. To je dio njihovog nastupa za vrijeme kojeg su na bini u protusvjetlu, pokušavajući održati živom auru misterioznosti.

Nipplepeople (Snimila Lara Bagar)

Kada se taj seriozni gotovo dramski element makne iz jednadžbe, ostaje čista zabava. Po to je publika došla, to je dobila i objeručke prihvatila tako da pred kraj nastupa Nipplepeoplea gotovo da nije bilo osobe u prednjem dijelu pored bine koja nije zaplesala. Pogotovo kada je na red došao, vjerojatno njihov najpoznatiji hit, "Sutra". Bilo je jasno i iz komunikacije ovog dvojca s publikom i iz reakcija publike da se ta kemija između njih odavno formirala i da se sada samo održava.

Jonathan (Snimila Lara Bagar)

Nipplepeople tako jesu izgradili dobru bazu u Puli, ali ipak Jonathan su nešto poput nestašnog psića kojeg vlasnici i svi u ulici vole svaki put kada se pojavi na vratima. Oni su u Puli stalno i pulska publika, pogotovo ona ženskog roda, ih se nikako ali baš nikako ne može zasititi. Toga su oni itekako svjesni tako da njihove nastupe ovdje treba gledati kao na obavezne ljetne partije. Kako će se znati da je bilo ljeto ako Jonathan nisu nastupili u Puli? Pritom ti su partiji samo za određenu vrstu ljudi, s određenim ukusom. Ovi

Više publike

Riječani možda izgledaju pristojno i normalno za razliku od nekih poznatijih im sugrađana koji su niti tjedan dana prije nastupili u istom prostoru, ali kada krenu svirati, pokažu zube.

To se preksinoć možda nije vidjelo u prvim pjesmama, valjda je dnevna ljetna fjaka još uvijek bila prejaka, s obzirom da su nastupili prvi i na zamirućem dnevnom svjetlu, ali nakon toga su pokazali da i dalje znaju prašiti.

Oni su tu doma, mogu raditi što hoće. Osim toga, kako su i sami primijetili, preksinoć je bilo više publike nego kada su prošlog ljeta nastupili u kutu ispod Dnevnog boravka, što je bio još jedan razlog za zadovoljstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter