IVANA MAJCAN

I.M.IVY Mlada Buzećanka predstavlja "Echoes of Love": NOVI PROJEKT I PRVI KORAK PREMA KANTAUTORSTVU

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Ivana Majcan I.M.Ivy (Snimila: Iva Kjaer)

Ivana Majcan I.M.Ivy (Snimila: Iva Kjaer)


"Echoes of love" novi je singl pjevačice i kantautorice Ivane Majcan, kojim mlada Buzećanka osebujnog glasa nastavlja svoju glazbenu avanturu pod okriljem Menarta.

Samostalni projekt glazbenog dvojca

- "Echoes of love" napisala sam u jednom dahu. To je iskrena pjesma o ljubavi koja odzvanja, živi, koja nema straha ni granica. To je pjesma o zahvalnosti prema osobi koja pruža tu ljubav, koja podiže i kad je najteže, koja daje krila, kaže Ivana. Svoju novu glazbenu priču započinje pod pseudonimom I.M.Ivy. Dodaje da je to ujedno njen prvi korak u kantautorstvu, sama je napisala glazbu i tekst, a za aranžman je bio zadužen Siniša Nemarnik, njen dugogodišnji glazbeni i životni partner.

Ovo je prvi u cijelosti samostalni projekt ovog glazbenog dvojca, Ivana je ponekad znala biti autorica teksta ili glazbe, zadnjih godina doduše nije imala autorsku pjesmu, a sada potpisuje oboje. Siniša po prvi puta potpisuje aranžman tako da je pjesma, u šali kaže, u cijelosti izišla iz njihovog stana.

Na projektu su surađivali Perica Šuran, Dejan Damjanić, Nina Roland, Zoran Kaštela, a fotografiju za cover pjesme potpisuje Iva Kjaer.

U planu i prvi albuma

Upravo zato što je ova pjesma na engleskom jeziku, Ivana je odlučila da je najbolje, s obzirom da je stranim slušateljima teško izgovarati njezino ime i prezime, osmisliti jedno internacionalno umjetničko ime. Oduvijek joj je nadimak bio Ivy, ali nije htjela da se izgubi njezino pravo ime i prezime, pa je kombinacijom inicijala i nadimka došla do glazbenog imena I.M.Ivy.

- Naravno, to sam i dalje ja, a moja ljubav prema glazbi je nepromjenjiva, rekla je Ivana te dodala kako uskoro nakon ove pjesme slijedi i izdavanje nove pjesme na engleskom jeziku te samim time i izdavanje njenog prvog EP albuma kojeg željno iščekuje i želi ga podijeliti s javnošću što prije jer je to projekt na kojem radi posljednjih nekoliko godina i zaista je veseli što je napokon došlo vrijeme da ga predstavi na glazbenoj sceni.

- Možda će se neki zapitati zašto su tekstovi na engleskom jeziku, a moj odgovor je jednostavno zato što glazba nema granica i to je ono najljepše u njoj. Glazba je slobodna i smatram da se nemam zašto sputavati ako mi prirodno dođe da pišem na drugom jeziku, kaže Ivana Majcan.

Dodaje kako su je često na ljetnim svirkama stranci pitali ima li autorskih pjesama na engleskom jeziku i gdje bi ih mogli nabaviti, poslušati. Ranije za takve glazbene iskorake jednostavno nije bilo prilike, a onda je došla korona, bilo je manje svirki i to je slobodno vrijeme iskoristila da se okuša i na tom planu. Ima još puno pjesama. Bilježnica joj je, kaže, ispisana stihovima i glazbom, samo ih treba aranžirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater