NAJNOVIJEU ARENI USPJEŠNO POČELO OPROŠTAJNO IZDANJE DIMENSIONS FESTIVALA

FOTO / Pula je sinoć ugostila veliko ime - Andersona .Paaka!

| Autor: Zoran ANGELESKI, snimio Dejan ŠTIFANIĆ


Impresivno laka plesna pokreta, razoružavajuće vedrine, kvalitetne žanrovske kombinacije od neosoula, hip hopa i R&B-a do završnog furioznog funka i disca, prizivajući duh Princea i Jamiroquaija, američka zvijezda u usponu Anderson .Paak sa sjajnim sastavom The Free Nationals rasplesao je oko šest tisuća ljudi

 

Impresivna plesna pokreta, razoružavajuće vedrine, energične i iznimno kvalitetne glazbene žanrovske kombinacije od neosoula, hip hopa i R&B-a do završnog furioznog funka i disca, prizivajući često duh Princea i Jamiroquaija, američka aktualna zvijezda u usponu Anderson .Paak sa svojim sjajnim pratećim sastavom The Free Nationals rasplesao je sinoć u pulskoj Areni šest tisuća pretežito britanskih posjetitelja oproštajnog, osmog izdanja Dimensions festivala.

Nimalo ovaj bend nije tek prolazna, promišljena komercijalna pojava, već autentičan i vrijedan, pa i alternativan umjetnički projekt, što dokazuju i niz njihovih renomiranih suradnika, od kultnog Dr. Drea do gostujućih imena na njihovim albumima poput Snoop Dogga, Kendricka Lamara, J. Colea te legendarnog 80-godišnjeg pjevača Smokeya Robinsona (u pjesmi "Make It Better")....

*****

Hvala Pula, hvala Vedran, Đuro…

U neizvjesnom i sve izglednijem kaotičnom izlasku Velike Britanije iz Europske unije za dva mjeseca (nakon čega sam bog zna što će se događati s funtom i britanskim, pa i svjetskim gospodarstvom), u ovom i idućem tjednu održavaju se zadnja izdanja Dimensions i Outlook festivala.

U ime engleskih organizatora, nadahnuti najavljivač je u pauzi višekratno zahvalio Puljanima za sva dosadašnja izdanja Outlooka i Dimeisionsa, natjeravši i publiku da koordinirano uzviknu "Hvala Pula". Posebno su spomenuti najistureniji ljudi domaće organizatorske ekipe Vedran (Meniga) i Đuro (Davor Uljanić), ali i Maja, Buco… I zaslužuju pohvale za sva ona silna i velika glazbena imena koja, inače, nikad ne bi došla u Pulu.

*******

Nasuprot malom broju prisutnih Puljana kojima, što je razumljivo, nisu najbliži spomenuti žanrovi, već je uvodna pjesma "Heart Don't Stand a Chance", koju je publika otpjevala zajedno s Paakom, pokazala je o kakvom je dosegu riječ, a zajedničko vokalno i plesno druženje nije izostalo do posljednje pjesme u bisu "Dang!". Plesalo se i na "Tints", posebno na "Come Down", dok nisu propušteni novi singlovi "King James" i spomenuti "Make It Better". Dobro je zvučao i reggae u obradi Sister Nancy "Bam Bam".

Unatoč njihovom kultnom statusu u technu odnosno afrobeatu, dvojac Jeff Mills i Tony Allen bili su prilično dosadni kao uvertira Andersona .Paaka, promoviravši zajednički album "Tomorrow Comes The Harvest", a posebno je nakon odličnog i vedrog Andersona .Paaka atmosferu zagušio Objekt s mračnim opusom (uz vizualnu podršku Ezre Millera). Večer je, pak, od 19 sati ugodnom glazbom otvorila Zakia. Večeras se Dimensions nastavlja na desetak pozornica u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam