BRTONIGLA

Fešta posvećena svetom Roku: VEČERAS BALINJERADA I LIDIJA BAČIĆ

| Autor: Luka JELAVIĆ
(Foto: Instagram)

Sutra, petak, je glavni dan fešte. Koncert popularnog Joleta točno u ponoć prekinut će vatromet i označiti službeni završetak fešte, iako će Jole nastaviti koncert, a iza njega nastupit će i DJ Šurki

Pučka fešta kojom u Brtonigli slave svog zaštitnika, svetog Roka, kroz godine je postala jedna od najpoznatijih i najbolje posjećenih u Istri. Program ovogodišnje fešte počeo je teniskim turnirom u utorak, a nastavljen jučerašnjim malonogometnim turnirom i večernjom glazbom za ples u izvedbi glazbenih sastava Febra, Alfa Time i Fun Box.

Jutarnja biciklijada

Trodnevni program nudi raznolike zabavne sadržaje, a iz današnjeg programa četvrtak koji počinje jutarnjom biciklijadom, svakako treba izdvojiti desetu balinjeradu. Takve su manifestacije postale popularne, a u Brtonigli se okupi nekoliko desetaka vozača ručno izrađenih vozila, karića, koji će se na svojim jednosjedima ili dvosjedima, pa i onima za više hrabrih putnika, spuštati niz Ulicu Marconi. Balinjerada u Brtonigli nije natjecateljskog karaktera, već se vozi za gušt pa će i mnogi posjetitelji okušati čari vožnje na karićima.

Nakon nekoliko spuštanja niz strmu ulicu, slijedi još jedna zanimljiva igra, svojevrsna trka na prstenac koja je uvedena prije koju godinu. Vozeći se niz ulicu u karićima treba kopljem pogoditi alku. Treba i spretnosti i hrabrosti.

Nakon odmora i šetnje uz štandove sa gastronomskom ponudom, mnogi će na Trgu Mazzini zaplesati uz glazbu "Tu i Tamo Banda", a od 22 sata na glavnom trgu mnogi će doći čuti i vidjeti atraktivnu Lidiju Bačić koja je najavila vrhunsku zabavu. Ne bude li nekima dosta glazbe, tu je DJ Šurki za doček jutarnjih sati.

Jole za kraj

Sutra, petak, je glavni dan fešte. Na dan svetog Roka u jutarnjim satima bit će održana svečana misa posvećena svecu zaštitniku. Misno slavlje počet će procesijom u kojoj će vjernici nositi kip svog zaštitnika, od crkve sv. Roka do župne crkve u centru Brtonigle. U predvečerje će svoj program izvesti mažoretkinje, a zatim slijedi uvijek atraktivna utrka magaraca. U večernjim satima opet glazba. Na jednom trgu svirat će Goran Griff sa svojim sastavom, dok će na glavnom trgu nastupiti još jedna estradna zvijezda, popularni Jole čiji će koncert točno u ponoć prekinuti vatromet i označiti službeni završetak fešte.

No, to neće biti kraj zabavi, Jole nastavlja koncert, a iza njega opet DJ Šurki. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica i Općina Brtonigla.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum