Snimljen novi singl i videospot

DUBROVAČKI BEND Silente s "Nikada ovako" najavljuju četvrti album

| Autor: Mladen RADIĆ
Silente

Silente


Dubrovački bend Silente objavio je singl i videospot "Nikada ovako", koji će se naći na njihovom četvrtom studijskom albumu čiji se izlazak planira za jesen u izdanju LAA-a. Na njemu se zvukovno i produkcijski bend vratio nekim starijim metodama snimanja predstavljenim kroz prošla dva singla.

"Drago mi je da je publika željna i rasplesana kao uvijek, ali sada imamo jednu ozbiljniju i mirniju pjesmu za sve romantike ili one koji su se takvim nekad smatrali. Nadam se da ste dobro i da uskoro pjevamo skupa. Ljepota je svijetu zakon, ali to će proći i šta nakon?", kaže Tibor iz Silentea, dok Doris dodaje: "Ova pjesma mi je emotivno jako bliska i dosta stvari koje možda ne bih trebala proživljavam iznova kad je pjevam. Sve ljubavi se čine kao da su 'Nikada ovako'. Svaki put mi se čini kao da nikada ovako neću voljeti. Problem je kada 'Nikada ovako' stvarno dođe. I onda vidiš da ono prošlih puta nije bilo tako teško, ali ovo je. I trebaš krenut' ispočetka, a ne znaš kako. Čudesna pjesma koja nikako da se odluči je li sretna ili tužna."

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović. Pjesma je snimljena u NB studiju uz produkciju Nikše Bratoša, koji je s bendom radio na njihovim najvećim hitovima te obnovio suradnju na aktualnim materijalima.

Spot je bend snimao u starom dubrovačkom ljetnikovcu Sorkočević, u tvrđavi Revelin te po ulicama Starog grada, a spot potpisuje dubrovački redatelj i snimatelj Srđan Kokanov, s kojim je bend prethodno surađivao na snimanjima za "Mene moje uši lažu", "Neobranjivo" i "Rekla si". Glavni glumci u spotu su Barbara Lončarić Lučić i Leo Mrkić, a sve je snimano pod vodstvom BAAM Produkcije i Mara Kockovića uz veliku pomoć kazališne družine Kolarin.

"Za scene maskenbala morali smo napraviti pravu atmosferu da to izgleda uvjerljivo. I napravili smo, postalo je opasno vruće u jednom trenu. Cijela postava benda, glumaca i statista je poludjela. Tibor se zapalio. Ne zbog atmosfere, nego zbog baklje sa zapaljenim voskom koja se prolila po njemu dok smo plesali. Ali svejedno - party života", poručuje Silente.

Bend će 5. lipnja održati koncert u šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila. Nastupit će tu prvi put i to u društvu domaćih snaga, grupe BluVinil.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter