25 GODINA POSTOJANJA

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju album "Tumbao" SING "LIJEPA SI DANAS" U SURADNJI S PULSKOM GRUPA NOLA OSVOJIO SRCA PUBLIKE

| Autor: Mladen RADIĆ
Cubismo

Grupa Cubismo u ovoj godini u kojoj slavi 25 godina postojanja objavila je album "Tumbao", koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a.

Kao najavni singl odabrana je pjesma "Lijepa si danas" koja je nastala u suradnji s pulskom grupa Nola, a koja je osvojila srca publike. Ostatak albuma utjelovljuje jednako zaraznu pozitivnu energiju i dobre vibracije koje su kroz posljednjih četvrt stoljeća postali sinonim glazbe Cubisma.

Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a izvukla je najbolje od oba benda spajanjem moćne ritam sekcija Cubisma i snažne puhačke sekcije Jazz orkestra HRT-a, a novi album izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze benda.

Na albumu se nalazi deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque - glavni vokal, Davor Križić   - truba, Nenad Grahovac - trombon, vokal, Mario Igrec - gitara, Mario Penton Hernandez - klavir, vokal, Krešimir Tomec - bas gitara, Zdravko "Barba" Tabain - bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić - bongosi, Hrvoje Rupčić - konge, vokal).

Jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser, a jednu potpisuje Marijan Jelenić iz Nole s kojima su na albumu ostvarili i suradnju.

Posljednja pjesma na albumu je obrada Gibonnijeve "Tempere" koju izdaju 20 godina nakon prve verzije na albumu Motivo Cubano.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom