Kontroverzni američki death/goth bend

CHRISTIAN DEATH nastupit će 29. svibnja u klubu Boogaloo

| Autor: Hina
(Foto Facebook)

Kontroverzni američki death/goth bend Christian Death ponovno će nakon deset godina nastupiti u Zagrebu u srijedu, 29. svibnja, u klubu Boogaloo, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Christian Death svirat će po šesti put u Hrvatskoj, a peti put u Zagrebu, gdje su prvi puta nastupili još 1990. godine u dvorani Pauk-SKUC, u sklopu svoje europske turneje "Behind The Veil".

Osnovani su 1979. godine u Los Angelesu, a njihov prvi album "Only Theatre Of Pain" odmah se probio na vrh tadašnje alternativne scene. U osamdesetima Christian Death postaju uz The Sisters Of Mercy, The Cure, The Mission, Bauhaus i Joy Division jedan od najuspješnijih gothic bendova, a singlovi "Sick Of Love", "This Is Heresy", "Zero Sex" i "Church Of No Return" dolaze do prvih mjesta top-lista.

U devedesetima objavljuju značajne albume "Prophecies" (1996.), zasnovan na proročanstvima Nostradamusa, i trilogiju na temu religije "Pornographic Messiah" (1998.) na kojem su sudjelovali i članovi poznate britanske metal grupe Cradle Of Filth. Godine 2008. objavili su hvaljeni album "Ameican Inquisition 2008", a zadnji album "The Root Of All Evilution" izašao je 2015. godine uz odlične kritike. 

Christian Death je američki muzički magazin Rolling Stone uvrstio u "Top 10" goth bendova svih vremena.

Kao predgrupa svirat će zagrebački dark rock sastav Phantasmagoria, koji je lani obilježio tridesetu godinu djelovanja nastupom u zagrebačkom klubu Gjuro, gdje su 18. svibnja 1989. godine održali svoj prvi koncert. I ovaj koncert je nastavak obilježavanja trećeg desetljeća benda, tako da će se set lista sastojati uglavnom od "ranih radova", koje bi na jesen trebao objaviti Dallas Records.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom