GLAZBENA IZDANJA

Bruno Krajcar "Made in Istria": NOVE I STARE SKLADBE U NOVOM RUHU

| Autor: Mladen RADIĆ

Poznati istarski kantautor Bruno Krajcar objavio je krajem godine album "Made in Istria" koji je nedavno ušao u konkurenciju za hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma.

Album sadrži deset pjesama i sve su te pjesme prvi put objavljene, no neke pjesme su prerađene pa su iz pjevanih skladbi prebačene u instrumentale jer je Krajcar smatrao da im treba dati novo ruho. Iako pjesme nisu rađene da bi bile snimljene na točno određenom albumu, "Made in Istria" ima svoj jasan koncept.

- To je moja priča o Istri, o glazbi, o tradiciji, no nije samo etno, napominje Krajcar pa je tako "Guten tag Pula" posvećena Puli u doba Austrije, a "Made in Istria" izveo je slovenski pjevač Daniel Kovač. Pjesma "Vez" nastala je kada je pulska Arena 2003. obujmljena najvećom kravatom na svijetu te je posvećena tom slavnom događaju.

Tu je i singl "Ča se sve va brajdah najde" u dvije verzije, a ova druga uključuje sudjelovanje Marca Grabbera i poznatog znanstvenika Korada Korlevića. To je i verzija koja se u zadnje vrijeme može čuti na radiju.

Album je objavio Aquarius Records. "Nazivi skladbi jasno upućuju slušatelja na sadržaj ili melodijsku fabulu koja je uz Bruna Krajcara poduprta imenima sjajnih glazbenika, autorovih suradnika i izvođača na ovom albumu. U životu glazba upotpunjuje duh, dušu dobrotom i plemenitošću koju Bruno Krajcar želi podijeliti s onima koji će u svakoj izvedbi proživjeti radost glazbenih trenutaka", navedeno je u propratnom tekstu koji potpisuje Ludvik Slana.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini