NOVI ALBUM NAJAVIO SPOTOM

BRUCE SPRINGSTEEN: "Letter to you" stiže krajem listopada

| Autor: Mladen RADIĆ

Ako je suditi prema toj prvoj pjesmi, Gazda se vraća u formu nakon pretežno melankoličnog i sanjivog albuma "Western stars" objavljenog prošle godine. Pjesma "Letter to you" je tekstualno introspektivna i zvuči malo sumorno, a tako izgleda i spot, no istovremeno djeluje odlučno te se čini da je Springsteen ponovno spreman za trku i još jednom fanovima otvoriti svoju dušu

Jesen stiže, i s njom i novi album neumornog Bossa Brucea Springsteena koji će se zvati "Letter to you", a za naslovnu pjesmu snimljen je i spot koji se može pogledati na YouTubeu, na Springsteenovom službenom kanalu.

Sjajna prateća ekipa

Ako je suditi prema toj prvoj pjesmi, Gazda se vraća u formu nakon pretežno melankoličnog i sanjivog albuma "Western stars" objavljenog prošle godine. Pjesma "Letter to you" je tekstualno introspektivna i zvuči malo sumorno, a tako izgleda i spot, no istovremeno djeluje odlučno te se čini da je Springsteen ponovno spreman za trku i još jednom fanovima otvoriti svoju dušu. Još jedna odlična stvar je što je Boss ponovo okupio E Street Band, njegovu sjajnu prateću ekipu s kojom ipak najbolje zvuči, pa su tu opet Steven Van Zandt, Max Weinberger, Nils Lofgren i drugi.

"Letter to you" bit će 20. studijski album u Springsteenovoj karijeri koja traje 50-ak godina i iznjedrila je neke od najboljih albuma u povijesti rocka. Ako nekoga Springsteen i ostavi ravnodušnim kada sluša njegove ploče, odlazak na njegov koncert je posebno iskustvo i zato se nadamo da će pandemija što prije završiti kako bi velikog, danas 70-godišnjeg glazbenika i njegovu uigranu ekipu, opet vidjeli na turneji.

Springsteen je producirao novi album zajedno s Ronom Aniellom i na ploči se nalazi 12 pjesama među kojima su i tri studijski dorađene pjesme koje je snimio u studiju još 1970-ih, a to su "Janey Needs a Shooter", "If I Was the Priest" i "Song for Orphans".

Zanimljivo je i da je album snimljen u samo pet dana, što dodatno intrigira kada se zna koliki je Gazda perfekcionist, no u izjavi za javnost pojašnjava o čemu se radi.

- Volim emocionalnu prirodu novog albuma. I volim zvuk E Street Banda koji sviraju potpuno uživo u studiju, na način na koji nismo prije radili, bez nadosnimavanja, kaže.

Nije se Springsteen samo bavio snimanjem albuma nego je, kako podsjeća New York Post, a može se vidjeti na YouTubeu, na proljeće ujedinio snage s grupom Dropkick Murphys na praznom Fenway Parku u Bostonu odakle je nastup emitiran uživo. U međuvremenu je radio na svojoj seriji "Bruce Springsteen – Od njegovog doma do vašeg" na radijskom kanalu SiriusXM na kojem je i stanica E Street Radio. U jednoj posvetio je dva sata glazbe pokojnom Georgeu Floydu čija je smrt do koje je došlo zbog policijske brutalnosti, potaknula prosvjete diljem SAD-a.

Krivo shvaćena pjesma

"Letter to you" izaći će malo prije predsjedničkih izbora u Americi na kojima će svoju popularnost odmjeriti aktualni predsjednik i kandidat Republikanske stranke Donald Trump i njegov glavni izazivač iz Demokratske stranke Joe Biden, inače bivši američki potpredsjednik. Springsteen nikada nije skrivao svoje političke poglede i sklonost Demokratskoj stranci te je o svojim svjetonazorima govorio u svojim pjesmama.

Jedna od najpoznatijih i najviše krivo shvaćenih pjesama je "Born in the USA" koja, kada se čuje samo refren, djeluje kao glorifikacija američkog načina života zbog čega su je svojevremeno prihvatili republikanci, no pjesma je to koja jasno kritizira SAD i dotiče se njegove vojne intervencije u Vijetnamu. Je li Boss spreman za novi politički angažirani poklič u ovim, za njegovu zemlju burnim vremenima, vidjet ćemo uskoro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini