NOVA IZDANJA

Autorski projekt istarskog jazz glazbenika: LEON BRENKO OBJAVIO ALBUM PRVIJENAC "FROM NOW ON"

Na albumu prevladavaju plesne i groovy kompozicije, ali ima i onih koje su zamišljene i snimljene u jazz maniri poput "Say It Again", "Childhood Memories" ili "The Doctor"

| Autor: Mladen RADIĆ
Leon Brenko, "From now on", naslovnica albuma prvijenca

Leon Brenko, "From now on", naslovnica albuma prvijenca


Istarski jazz glazbenik, klavijaturist, muzikolog i kompozitor, Leon Brenko, objavio je svoj dugoiščekivani album prvijenac "From Now On". Ovo je prvi album pod vlastitim imenom s kompletno autorskim kompozicijama.

Snimano u Puli

Na albumu prevladavaju plesne i groovy kompozicije, ali ima i onih koje su zamišljene i snimljene u jazz maniri poput "Say It Again", "Childhood Memories" ili "The Doctor".

"Nekoliko skladbi s albuma nastalo je u nazad pet, šest godina dok su dvije skladane ove godine neposredno prije samog snimanja. Album je u cijelosti snimljen u svega nekoliko dana, a većina kompozicija snimljena je u prvom ili drugom takeu", pojašnjava Leon Brenko koji zadnjih 20 godina aktivno djeluje kao studijski glazbenik i aranžer, surađuje s eminentnim glazbenim izvođačima u Hrvatskoj i nastupa na jazz festivalima.

Uz Brenka na klavijaturama, ritam sekciju čine jedan od najtraženijih i najiskusnijih hrvatskih bubnjara Marko Lazarić te basist i kontrabasist Bojan Skočilić, također jedan od najtraženijih glazbenika mlađe generacije u Hrvatskoj. Na pojedinim kompozicijama pridružuju im se vrsni instrumentalisti Alen Spada na gitari, jazz gitarist Boro Lukić te Toni Pernić na udaraljkama.

Album objavljuje Menart, a snimljen je u Analogic Recording Studiju u Puli. Tonski snimatelj je Alen Spada koji je i izmiksao album. Mastering albuma potpisuje Dragutin Smokrović Smokva, a dizajn covera i fotografije Igor Zirojević. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Brenko i Spada. Album je dostupan u CD shopovima i na svim digitalnim servisima https://bfan.link/from-now-on-leon-brenko.

Nagrađivani autor

Neki od projekata na kojima je Brenko radio nagrađeni su i Porinom poput hita "Iznad oblaka" grupe Nola i album "1947 Hommage Sergiu Endrigu". Dobitnik je strukovne nagrade "Status" 2013. u kategoriji najboljeg pop klavijaturista. Jazz svira od svoje dvadesete godine, redovito nastupa s najboljim hrvatskim jazz glazbenicima i sastavima, a od stranih izdvaja nastupe s legendarnim američkim jazz trubačem Eddiejem Hendersonom, američkom pjevačicom Sharon Clark i finskim saksofonistom Timom Lassyjem. Od uzora, kojih ima jako puno, ističe pijaniste i jazz glazbenike 20. stoljeća kao što su Herbie Hancock, Joe Sample, George Duke, George Benson…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini