U ATRIJU ROVINJSKOG FRANJEVAČKOG SAMOSTANA

"ART&MORE": Klavirski virtuoz Marijan Đuzel na radost publike

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Marijan Đuzel izveo je djela Ludwiga van Beethovena i Friedricha Chopina

Marijan Đuzel izveo je djela Ludwiga van Beethovena i Friedricha Chopina


Velikim aplauzom i pozivom na bis preksinoć je u atriju rovinjskog Franjevačkog samostana i u sklopu druge festivalske edicije "Art&More", pred impozantnim brojem gledatelja nastupio klavirski virtuoz Marijan Đuzel.

Publici, koja je s velikim nestrpljenjem očekivala koncert, i nadala se da će zbog opće situacije do festivalskih događanja ipak doći, želja se ispunila. Kao novu, "dodanu vrijednost" očitoj upornosti direktora Festivala "Art&More" Ronalda Brausa, koji nije dvojio treba li publici pružiti umjetnost u sveopćem ludilu vremena u kojem živimo, dodajmo i mjesto događanja koncertne večeri - atrij Franjevačkog samostana, ali i izbor klasičnih kompozicija iz opusa Ludwiga van Beethovena i Fridricha Chopina.

Višestruko nagrađivani pijanist Marijan Đuzel, publici je osigurao nezaboravan doživljaj. Publika je uživala u izvedbama Beethovenove Sonate N. 2 A dur op.2 no.2 (Allegro vivace/ Largo appasiosionato, Scherzo:Allegretto, Rondo:Grazioso) i Sonate N.32 c- mol, Maestoso - Allegro con brio ed appassionato te Arietta- Adagio molto, semplice e contabile. Na programu je bio i Chopinov Nocturno u c- molu, op. 48 N.1 i Poloneza A dur, op.40 N.I.

Klavirskom recitalu briljantnog Marijana Đuzela, prethodilo je i jedno veliko iznenađenje - nastup mladog Mattiasa Antonia Glavinića, prošlogodišnjeg sudionika Masterclassa Roberta Plana, koji se publici predstavio impresivnom izvedbom Schuberta i Chopina.

Valja istaknuti i da je prva festivalska večer "Art&More" održana u partnerstvu sa Zakladom dr.ing. Dino Škrapić, te uz donacije brojnih gospodarstvenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter